Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru selectivitate

SELECTIVITÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi selectiv. ♦ Capacitatea unui sistem tehnic sau fizico-chimic de a separa semnalul util din fondul de oscilații electromagnetice parazite. Selectivitatea unui aparat de radio. 2. Însușire a plantelor și animalelor de a face selecție naturală în procesul de fecundare și în comportarea față de condițiile de viață. – Din fr. sélectivité.
SELECTIVITÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi selectiv. ♦ Capacitatea de selecție a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. Selectivitatea unui aparat de radio. 2. Însușire a plantelor și a animalelor de a face selecție naturală în procesul de fecundare și în comportarea față de condițiile de viață. – Din fr. sélectivité.
SELECTIVITÁTE s. f. 1. (Despre aparate de radiorecepție și T.F.F.) Însușirea de a fi selectiv. 2. (Biol.) Afinitate electivă. Orice proces din organism are o selectivitate față de condițiile de viață.
selectivitáte s. f., g.-d. art. selectivitắții
selectivitáte s. f., g.-d. art. selectivității
SELECTIVITÁTE s.f. 1. Proprietate a unui aparat de radiorecepție de a fi selectiv. 2. Însușire a plantelor și animalelor de a face selecție naturală în procesul de fecundare și în comportarea față de condițiile de viață. [Cf. fr. sélectivité].
SELECTIVITÁTE s. f. 1. capacitatea de selecție a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. ◊ proprietate a unui radioreceptor de a fi selectiv. 2. capacitate a omului de a efectua o anumită alegere între elementele unei clase de fenomene, obiecte etc. 3. însușire a plantelor și animalelor de a face selecție naturală în procesele biologice și în comportarea lor față de condițiile de mediu. (< fr. sélectivité)
SELECTIVITÁTE f. 1) Capacitate de selecție a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. 2) biol. Însușire a plantelor și a animalelor de a face selecție naturală în procesul de fecundare și în comportarea față de condițiile de viață. /<fr. sélectivité

selectivitate definitie

selectivitate dex

Intrare: selectivitate
selectivitate substantiv feminin