Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru selectivitate

SELECTIVIT├üTE s. f. 1. ├Änsu╚Öirea de a fi selectiv. ÔÖŽ Capacitatea unui sistem tehnic sau fizico-chimic de a separa semnalul util din fondul de oscila╚Ťii electromagnetice parazite. Selectivitatea unui aparat de radio. 2. ├Änsu╚Öire a plantelor ╚Öi animalelor de a face selec╚Ťie natural─â ├«n procesul de fecundare ╚Öi ├«n comportarea fa╚Ť─â de condi╚Ťiile de via╚Ť─â. ÔÇô Din fr. s├ęlectivit├ę.
SELECTIVIT├üTE s. f. 1. ├Änsu╚Öirea de a fi selectiv. ÔÖŽ Capacitatea de selec╚Ťie a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. Selectivitatea unui aparat de radio. 2. ├Änsu╚Öire a plantelor ╚Öi a animalelor de a face selec╚Ťie natural─â ├«n procesul de fecundare ╚Öi ├«n comportarea fa╚Ť─â de condi╚Ťiile de via╚Ť─â. ÔÇô Din fr. s├ęlectivit├ę.
SELECTIVIT├üTE s. f. 1. (Despre aparate de radiorecep╚Ťie ╚Öi T.F.F.) ├Änsu╚Öirea de a fi selectiv. 2. (Biol.) Afinitate electiv─â. Orice proces din organism are o selectivitate fa╚Ť─â de condi╚Ťiile de via╚Ť─â.
selectivit├íte s. f., g.-d. art. selectivitß║»╚Ťii
selectivit├íte s. f., g.-d. art. selectivit─â╚Ťii
SELECTIVIT├üTE s.f. 1. Proprietate a unui aparat de radiorecep╚Ťie de a fi selectiv. 2. ├Änsu╚Öire a plantelor ╚Öi animalelor de a face selec╚Ťie natural─â ├«n procesul de fecundare ╚Öi ├«n comportarea fa╚Ť─â de condi╚Ťiile de via╚Ť─â. [Cf. fr. s├ęlectivit├ę].
SELECTIVIT├üTE s. f. 1. capacitatea de selec╚Ťie a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. ÔŚŐ proprietate a unui radioreceptor de a fi selectiv. 2. capacitate a omului de a efectua o anumit─â alegere ├«ntre elementele unei clase de fenomene, obiecte etc. 3. ├«nsu╚Öire a plantelor ╚Öi animalelor de a face selec╚Ťie natural─â ├«n procesele biologice ╚Öi ├«n comportarea lor fa╚Ť─â de condi╚Ťiile de mediu. (< fr. s├ęlectivit├ę)
SELECTIVIT├üTE f. 1) Capacitate de selec╚Ťie a unui sistem tehnic sau fizico-chimic. 2) biol. ├Änsu╚Öire a plantelor ╚Öi a animalelor de a face selec╚Ťie natural─â ├«n procesul de fecundare ╚Öi ├«n comportarea fa╚Ť─â de condi╚Ťiile de via╚Ť─â. /<fr. s├ęlectivit├ę

Selectivitate dex online | sinonim

Selectivitate definitie

Intrare: selectivitate
selectivitate substantiv feminin