Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru seguidilla

SEGUIDILLA, seguidilla, s. f. Dans popular spaniol, cu mișcare vioaie, care se dansează cu acompaniament de chitară sau de castaniete, uneori însoțit de cântec; melodie după care se execută acest dans. [Pr.: seghidilia] – Cuv. sp.
SEGUIDILLA s. f. Dans popular spaniol, cu mișcare vioaie, care se dansează cu acompaniament de chitară sau de castaniete, uneori însoțit de cântec; melodie după care se execută acest dans. [Pr.: seghidília] – Cuv. sp.
!seguidílla (hisp.) [pron. seghidílĭa] (-gui-, -lla) s. f., g.-d. art. seguidíllei; pl. seguidílla
seguidílla s. f. [pron. se-ghi-di-lla]
SEGUIDILLA s.f. Vechi dans popular spaniol cu mișcare vie și ritm variat; melodia acestui dans, executată cu acompaniament de castaniete sau de chitară. [Pron. -ghi-di-lia. / < sp. seguidilla, cf. fr. séguedille].
SEGUIDILLA [-GHI-DÍ-LIA] s. f. dans popular spaniol cu caracter vioi și ritm variat, cu acompaniament de castaniete sau de chitară; melodia corespunzătoare. (< sp. seguidilla)
seguidilla s. f. 1975 Dans popular spaniol cu ritm rapid și marcat la 3/4 v. jota [pron. seghidília] (din sp. seguidilla; cf. fr. séguedille; T. Șandru-Olteanu în SCL 5/78 p. 610, El. Toma în ER 472, 474475; D. Muz.; DEX, DN3)
seguidilla (cuv. sp. [sehidiλa]), dans* popular spaniol în trei timpi (I, 2), cu caracter vioi și mișcare foarte repede, plin de neprevăzut ca invenție coregrafică. Se dansează în sunetele castanietelor*. (Prelucrare celebră, S. din opera Carmen de Bizet).
SEGUIDILLA [seghidíλa] (cuv. sp.) s. f. Dans popular spaniol (andaluz), cu ritm ternar și mișcare vioaie, care se dansează cu acompaniament de chitară sau de castaniete, uneori însoțit de cântec; melodia după care se execută dansul.

Seguidilla dex online | sinonim

Seguidilla definitie

Intrare: seguidilla
seguidilla substantiv feminin
  • pronunție: se-ghi-di-lla