Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru scriptic

SCRÍPTIC, -Ă, scriptici, -ce, adj. 1. Care a fost înscris, înregistrat în scripte (1); care se realizează pe baza sau cu ajutorul scriptelor. ◊ Fond scriptic = fond destinat plății personalului din schema unei întreprinderi sau instituții. Personal scriptic = personal angajat în schemă, personal bugetar. 2. (Rar) Scris2. – Cf. scripte.
SCRÍPTIC, -Ă, scriptici, -ce, adj. 1. Care a fost înscris, înregistrat în scripte (1); care se realizează pe baza sau cu ajutorul scriptelor. ◊ Fond scriptic = fond destinat pentru plata personalului din schema unei întreprinderi sau instituții. Personal scriptic = personal angajat în schemă, personal bugetar. 2. (Rar) Scris2. – Cf. scripte.
SCRÍPTIC, -Ă, scriptici, -e, adj. 1. Trecut în scripte. ◊ Fond scriptic = fond destinat pentru plata personalului care figurează în schema de organizare a unei întreprinderi sau instituții. Personal scriptic = personal angajat în schemă, tarifar, bugetar. 2. (Rar, în opoziție cu oral) Scris. Proza lui Caragiale ar putea fi cu mult folos studiată pentru a stabili divergențele stilului oral de acel scriptic. VIANU, A. P. 136. [Arghezi] redactează o proză făcută pentru a fi citită, nu ascultată, un document strălucit al stilului scriptic. id. ib. 275.
scríptic adj. m., pl. scríptici; f. scríptică, pl. scríptice
scríptic adj. m., pl. scríptici; f. sg. scríptică, pl. scríptice
SCRÍPTIC adj. v. scris.
SCRÍPTIC, -Ă adj. 1. Fond scriptic = fond destinat pentru plata personalului angajat în schemă; personal scriptic = personal angajat în schemă, bugetar. 2. (Rar) Scris. [< scripte].
SCRÍPTIC, -Ă adj. care rezultă din scripte. ♦ fond ~ = fond destinat pentru plata personalului scriptic; personal ~ = personal angajat în schemă, bugetar. (< script + -ic)
SCRÍPTIC ~că (~ci, ~ce) 1) Care este trecut în scripte. Fond ~. Personal ~. 2) rar Care este consemnat în scris. /scripte + suf. ~ic
scriptic adj. v. SCRIS.

Scriptic dex online | sinonim

Scriptic definitie

Intrare: scriptic
scriptic adjectiv