Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru screper

SCRÉPER, screpere, s. n. Mașină folosită la lucrări rutiere pentru săparea, transportarea și descărcarea pământului, la construcțiile de canale etc. – Din engl. scaper, rus. screper.
SCRÉPER, screpere, s. n. Mașină folosită la lucrări rutiere pentru săparea, transportarea și descărcarea pământului, la construcțiile de canale etc. – Din engl. scraper, rus. screper.
SCRÉPER, screpere, s. n. 1. Mașină cu tracțiune mecanică sau animală, folosită în construcții, la lucrări rutiere etc. pentru a săpa, a transporta și a nivela pămîntul. 2. Dispozitiv pentru transportarea materialului în mine, format dintr-un vas de oțel pus în mișcare de un cablu fără sfîrșit.
scréper s. n., pl. scrépere
scréper s. n., pl. scrépere
SCRÉPER s.n. 1. Mașină rutieră remorcată de un tractor pe șenile, folosită pentru săpat și transportat pământul. 2. (Mine) Dispozitiv de transport, alcătuit dintr-o cutie de oțel fără fund cu o lamă cu gheare la partea inferioară, trasă printr-un cablu fără sfârșit peste o grămadă de material. [Cf. rus. skreper, engl. scraper].
SCRÉPER s. n. 1. utilaj rutier pentru săpat, transportat și nivelat pământul. 2. (mine) dispozitiv de transport dintr-o cutie de oțel fără fund, cu o lamă cu gheare la partea inferioară, care este trasă printr-un cablu fără sfârșit peste o grămadă de material. (< engl., fr. scraper, rus. skreper)
SCRÉPER ~e n. Mașină rutieră pentru săpat, transportat și nivelat pământul. /<engl. scraper, rus. skreper
SCRÉPER (< engl.) s. m. (DRUM.) Mașină cu o cupă având capacitatea de c. 25 m3, folosită la săparea pământului, la transportul și descărcarea pământului săpat, la lucrările de drumuri, la construcțiile de canale etc.

Screper dex online | sinonim

Screper definitie

Intrare: screper
screper substantiv neutru