Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru sclavagism

SCLAVAGÍSM s. n. Sistem social bazat pe munca forțată a unor grupuri de oameni, numiți sclavi, proveniți din prizonierii de război și din etnii și de religii diferite. – După fr. esclavagisme.
SCLAVAGÍSM s. n. Sistem social bazat pe proprietatea privată a stăpânului de sclavi asupra sclavilor. – După fr. esclavagisme.
SCLAVAGÍSM s. n. Orînduire socială care a precedat feudalismul și în care baza raporturilor de producție o forma proprietatea clasei dominante asupra mijloacelor de producție și asupra producătorului-sclav.
sclavagísm s. n.
sclavagísm s. n.
SCLAVAGÍSM s.n. Formațiune social-economică în care baza relațiilor de producție o forma proprietatea stăpânului de sclavi atât asupra mijloacelor de producție, cât și asupra producătorilor. [Cf. fr. esclavagisme].
SCLAVAGÍSM s. n. orânduire socială în care baza relațiilor de producție o constituie proprietatea privată a stăpânului de sclavi asupra mijloacelor de producție și asupra producătorilor. (după fr. esclavagisme)
SCLAVAGÍSM n. ist. Formație social-economică bazată pe proprietatea privată a stăpânului asupra mijloacelor de producție și asupra sclavilor. /<fr. sclavagisme

sclavagism definitie

sclavagism dex

Intrare: sclavagism
sclavagism substantiv neutru