Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru scizionist

SCIZIONÍST, -Ă, scizioniști, -ste, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care aparține unei fracțiuni sau care urmărește să provoace sciziune într-un grup, într-o mișcare organizată. 2. Adj. Care ține de sciziune sau de scizioniști (1), care privește sciziunea sau pe scizioniști. [Pr.: -zi-o-] – Din fr. scissionniște.
SCIZIONÍST, -Ă, scizioniști, -ste, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care aparține unei fracțiuni sau care urmărește să provoace sciziune într-un grup, într-o mișcare organizată. 2. Adj. Care ține de sciziune sau de scizioniști (1), care privește sciziunea sau pe scizioniști. [Pr.: -zi-o-] – Din fr. scissionniste.
SCIZIONÍST, -Ă, scizioniști, -ste, adj. Referitor la sciziune, la dezbinare. Manevre scizioniste. ♦ (Substantivat) Persoană care aparține unei fracțiuni sau care urmărește să provoace sciziune (într-un grup, într-o mișcare organizată).
scizioníst (-zi-o-) adj. m., s. m., pl. scizioníști; adj. f., s. f. scizionístă, pl. scizioníste
scizioníst s. m., adj. m. (sil. -zi-o-), pl. scizioníști; f. sg. scizionístă, pl. scizioníste
SCIZIONÍST s., adj. (POL.) fracționist.
SCIZIONÍST, -Ă s.m. și f. Cel care aparține unei fracțiuni sau care urmărește să provoace sciziune într-un grup. // adj. Privitor la sciziune sau la scizioniști. [Pron. -zi-o-. / cf. fr. scissionniste].
SCIZIONÍST, -Ă adj., s. m. f. (cel) care aparține unei fracțiuni, care urmărește să provoace sciziune. (< fr. scissionniste)
SCIZIONÍST ~stă ( ~ști, ~ste) m. și f. 1) Persoană care promovează o politică de sciziune (într-o organizație, într-un grup). 2) Persoană care aparține unei fracțiuni. /<fr. scissionniste
SCIZIONIST s., adj. (POLITICĂ) fracționist.

Scizionist dex online | sinonim

Scizionist definitie

Intrare: scizionist (adj.)
scizionist adjectiv
  • silabisire: -zi-o-
Intrare: scizionist (s.m.)
scizionist substantiv masculin
  • silabisire: -zi-o-