Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru schip

SCHIP, schipuri, s. n. Vas mare de metal, care alunecă (pe role) pe o distanță fixă și se descarcă automat, folosit la transportul materialelor în mine, în fabrici etc. – Din fr., engl. skip.
SCHÍP, schipuri, s. n. Vas mare de metal, care alunecă (pe role) pe o distanță fixă și se descarcă automat, folosit la transportul materialelor în mine, în fabrici etc. – Din fr., engl. skip.
SCHIP, schipuri, s. n. Vas mare de metal, care alunecă pe o distanță fixă (orizontală sau înclinată) și care se descarcă automat, la sfîrșitul cursei; este folosit la transportul materialelor în mine, în fabrici etc.
schip s. n., pl. schípuri
schip s. n., pl. schípuri
SCHIP s.n. Cutie mare de tablă folosită la transportul materialelor într-un puț de mină, într-o fabrică etc. și care se descarcă automat prin basculare. [< fr., engl. skip].
SCHIP s. n. cutie mare de tablă folosită la transportul materialelor într-un puț de mină, într-o fabrică etc. și care se descarcă automat prin basculare; cupă a unei betoniere. (< fr., engl. skip)
SCHIP ~uri n. Recipient de metal, care se descarcă automat și se deplasează pe role la o distanță fixă, folosit (mai ales, în mine sau în fabrici) pentru transportul unor materiale (minereuri, cărbuni etc.). /<fr., engl. skip

schip definitie

schip dex

Intrare: schip
schip substantiv neutru