Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru schip

SCHIP, schipuri, s. n. Vas mare de metal, care alunec─â (pe role) pe o distan╚Ť─â fix─â ╚Öi se descarc─â automat, folosit la transportul materialelor ├«n mine, ├«n fabrici etc. ÔÇô Din fr., engl. skip.
SCH├ŹP, schipuri, s. n. Vas mare de metal, care alunec─â (pe role) pe o distan╚Ť─â fix─â ╚Öi se descarc─â automat, folosit la transportul materialelor ├«n mine, ├«n fabrici etc. ÔÇô Din fr., engl. skip.
SCHIP, schipuri, s. n. Vas mare de metal, care alunec─â pe o distan╚Ť─â fix─â (orizontal─â sau ├«nclinat─â) ╚Öi care se descarc─â automat, la sf├«r╚Öitul cursei; este folosit la transportul materialelor ├«n mine, ├«n fabrici etc.
schip s. n., pl. sch├şpuri
schip s. n., pl. sch├şpuri
SCHIP s.n. Cutie mare de tabl─â folosit─â la transportul materialelor ├«ntr-un pu╚Ť de min─â, ├«ntr-o fabric─â etc. ╚Öi care se descarc─â automat prin basculare. [< fr., engl. skip].
SCHIP s. n. cutie mare de tabl─â folosit─â la transportul materialelor ├«ntr-un pu╚Ť de min─â, ├«ntr-o fabric─â etc. ╚Öi care se descarc─â automat prin basculare; cup─â a unei betoniere. (< fr., engl. skip)
SCHIP ~uri n. Recipient de metal, care se descarc─â automat ╚Öi se deplaseaz─â pe role la o distan╚Ť─â fix─â, folosit (mai ales, ├«n mine sau ├«n fabrici) pentru transportul unor materiale (minereuri, c─ârbuni etc.). /<fr., engl. skip

Schip dex online | sinonim

Schip definitie

Intrare: schip
schip substantiv neutru