Dicționare ale limbii române

6 definiții pentru scaner

SCÁNER, scanere, s. n. Aparat folosit în diferite sisteme de investigație pentru explorarea amănunțită punct cu punct. [Scris și: scanner] – Din engl., fr. scanner.
SCÁNER, scanere, s. n. Aparat folosit în diferite sisteme de investigație pentru explorarea amănunțită punct cu punct. [Scris și: scanner] – Din engl., fr. scanner.
scáner s. n., pl. scánere[1]
SCÁNER SCHENĂR/ s. n. 1. aparat de radiografie cu raze X, care permite a obține serii de clișee, în tehnică, medicină etc. pentru o explorare amănunțită; scanograf. 2. tehnică video, unde capetele magnetice sunt fixate pe un tambur a cărui axă este oblică în raport cu banda și care se învârtește cu mare viteză. ◊ sistem de antenă rotitoare. 3. (poligr.) aparat care efectuează automat selecția cvadricromă prin analiza lineară a originalului în culori. (< engl., fr. scanner)
SCÁNER ~e n. Aparat folosit în diferite sisteme de investigație pentru explorarea amănunțită punct cu punct. /< engl., fr. scanner
scaner s. (med.) Aparat medical modern de radiografie completat cu un ordinator ◊ „Un scanner ultrasonic ce permite măsurarea adâncimii unei arsuri; cu ajutorul său se poate da un diagnostic mai precis și eventual se poate interveni mai rapid chirurgical.” R.l. 16 I 79 p. 6. ◊ „Scannerul din imagine [...] poate realiza o secțiune anatomică a întregului corp uman în numai 20 secunde.” Cont. 9 XI 79 p. 4; v. și R.l. 3 VII 81 p. 6; v. și pneumoencefalografie (1974) [pron. skénăr; scris și scanner] (din engl., fr., it. scanner; PR, DMC 1964, BD 1966, DPN 1974; DEX-S)

Scaner dex online | sinonim

Scaner definitie

Intrare: scaner
scaner