Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru saxhorn

SAXHÓRN, saxhornuri, s. n. Instrument muzical de suflat făcut din alamă, folosit în fanfare și orchestre. – Din fr. saxhorn, germ. Saxhorn.
SAXHÓRN, saxhornuri, s. n. Instrument muzical de suflat făcut din alamă, întrebuințat în fanfare și orchestre. – Din fr. saxhorn, germ. Saxhorn.
SAXHÓRN, saxhornuri, s. n. Instrument muzical de suflat, făcut din aramă și întrebuințat în fanfare și orchestre.
saxhórn s. n., pl. saxhórnuri
saxhórn s. n., pl. saxhórnuri
SAXHÓRN s.n. Instrument muzical de suflat, construit din alamă și întrebuințat în fanfare și orchestre cu rol de bariton. [Pl. -uri. / < fr. saxhorn, germ. Saxhorn < Sax – numele constructorului, Horn – corn].
SAXHÓRN s. n. familie de instrumente muzicale de suflat, din alamă, în fanfare și orchestre (althorn, fligorn, eufoniu etc.). (< germ. Saxhorn, fr. saxhorn)
saxhorn, nume dat de Adolf Sax familiei de instrumente născute din vechea goarnă (corno signale*), prin aplicarea mecanismului de pistoane*. Sax a construit șapte modele de s.: sopranino, soprano (echiv. fligornului (1)), alto, tenor, bariton, bas și contrabas (sin. archibombardon*). În fanfarele (6) fr., familia s. are același rol cu familia fligornului (2) din fanfarele germ. și austriece.

Saxhorn dex online | sinonim

Saxhorn definitie

Intrare: saxhorn
saxhorn substantiv neutru