Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

9 defini╚Ťii pentru sauna

S├üUN─é, saune, s. f. Baie de aburi care const─â ├«n expunerea corpului la o temperatur─â de 60-80┬░C, produs─â prin stropirea unor pietre poroase ├«ncinse, dup─â care se activeaz─â circula╚Ťia prin lovirea corpului cu un m─ânunchi de nuiele ╚Öi prin du╚Öuri reci. [Pr.: sa-u-] ÔÇô Din fr. sauna.
S├üUN─é, saune, s. f. Baie de aburi care const─â ├«n expunerea corpului la o temperatur─â de 60-80┬░C, produs─â prin stropirea unor pietre poroase ├«ncinse, dup─â care se activeaz─â circula╚Ťia prin lovirea corpului cu un m─ânunchi de nuiele ╚Öi prin du╚Öuri reci. [pr.: sa-u-] ÔÇô Din fr. sauna.
!sáună (sa-u-) s. f., g.-d. art. sáunei; pl. sáune
sáună s. f. (sil. sa-u-), g.-d. art. sáunei; pl. sáune
SÁUNĂ s.f. Baie de aer fierbinte alternată cu abur și apoi cu stropi de apă rece. [Pron. sa-u-. / < fr., it. sauna < cuv. finlandez].
SÁUNĂ s. f. baie de aer fierbinte alternată cu abur și apoi cu stropi de apă rece. (< fr. sauna)
S├üUN─é ~e f. Baie cu aburi supra├«nc─âlzi╚Ťi, urmat─â de o r─âcire brusc─â (du╚Öuri sau plonjare ├«n ap─â rece). [Sil. sa-u-n─â] /<fr. sauna
S├üUN─é (cuv. finlandez) s. f. Tip de baie practicat─â (ini╚Ťial ├«n ╚Ť─ârile nordice) ├«ntr-o ├«nc─âpere cu aer supra├«nc─âlzit (70┬░-80┬░ C) ╚Öi cu aburi, urmat─â de o r─âcire brusc─â (du╚Öuri sau plonjare ├«n ap─â rece). Stimuleaz─â aparatul circulator ╚Öi respirator.
saună, saune s. f. încăpere / loc închis(ă) supraîncălzit(ă).

Sauna dex online | sinonim

Sauna definitie

Intrare: saun─â
saun─â substantiv feminin
  • silabisire: sa-u-
Intrare: sauna
sauna