Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru salvconduct

SALVCOND├ÜCT, salvconducte, s. n. Document care acorda cuiva liber─â trecere pe un teritoriu str─âin sau ├«ntr-o zon─â de r─âzboi. ÔÇô Cf. it. salvacondotto.
SALVCOND├ÜCT, salvconducte, s. n. Document care acorda cuiva liber─â trecere pe un teritoriu str─âin sau ├«ntr-o zon─â de r─âzboi. ÔÇô Cf. it. salvacondotto.
salvcond├║ct (salv-con-) s. n., pl. salvcond├║cte
salvcond├║ct s. n. (sil. mf. salv-), pl. salvcond├║cte
SALVCONDÚCT s.n. (Jur.) Document care acordă unei persoane liberă trecere pe un teritoriu străin sau într-o zonă de război. [< it. salvacondotto, cf. fr. sauf-conduit].
SALVCONDÚCT s. n. document care acorda cuiva, în trecut, dreptul de liberă trecere pe un teritoriu străin sau într-o zonă de război. (după it. salvacondotto)
SALVCOND├ÜCT ~e n. livr. Permis de trecere liber─â pe un teritoriu str─âin sau ├«ntr-o zon─â de opera╚Ťii militare. /<it. salvacondotto, fr. saufconduit
salv-conduct n. 1. un fel de pa╚Öaport de a merge undeva ╚Öi de a se ├«ntoarce liber; 2. permisiune dat─â de un general ├«n timp de r─âsboiu unui inimic de a trece liber ╚Öi ├«n siguran╚Ť─â pe terenul ocupat de armat─â.
* salvcond├║ct n., pl. e (dup─â fr. saufconduit ╚Öi it. salvacondotto). Permisiunea dat─â de autorit─â╚Ť─ş cu─şva de a merge f─âr─â pericul ├«ntrÔÇÖo localitate nesigur─â. Permisiunea dat─â de un general ├«n timp de r─âzbo─ş de a trece f─âr─â pericul pe teritoriu ocupat de el.

Salvconduct dex online | sinonim

Salvconduct definitie

Intrare: salvconduct
salvconduct substantiv neutru
  • silabisire: salv-