Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru salopet─â

SALOP├ëT─é, salopete, s. f. Costum de protec╚Ťie confec╚Ťionat de regul─â din doc (compus dintr-un pantalon prelungit printr-un plastron cu bretele) purtat, de obicei, peste hainele obi╚Önuite. ÔÖŽ P. ext. Obiect de vestimenta╚Ťie asem─ân─âtor acestui costum. ÔÇô Din fr. salopette.
SALOP├ëT─é, salopete, s. f. Hain─â de lucru care se poart─â peste hainele obi╚Önuite pentru a le proteja. ÔÇô Din fr. salopette.
SALOP├ëT─é, salopete, s. f. Hain─â de lucru f─âcut─â de obicei din doc, care se poart─â ├«n unele ateliere de c─âtre mecanici, ╚Öoferi etc. peste hainele obi╚Önuite, pentru a le feri de murd─ârie. Porni dup─â ceilal╚Ťi cu pumnii str├«n╚Öi, v├«r├«╚Ťi ad├«nc ├«n buzunarele salopetei. MIHALE, O. 38. ╚śoferul acesta sl─âbu╚Ť, ├«nf─â╚Öurat ├«n salopeta mult prea mare pentru el, se dovedi a fi cel mai dibaci. JIANU, C. 48.
salop├ęt─â s. f., g.-d. art. salop├ętei; pl. salop├ęte
salop├ęt─â s. f., pl. salop├ęte
SALOPÉTĂ s. combinezon. (~ de lucru.)
SALOPÉTĂ s.f. Haină de lucru care se îmbracă pe deasupra hainelor obișnuite. [< fr. salopette].
SALOPÉTĂ s. f. haină de lucru care se îmbracă pe deasupra hainelor obișnuite. (< fr. salopette)
SALOP├ëT─é ~e f. Hain─â de lucru confec╚Ťionat─â din doc sau dintr-un material impermeabil ╚Öi purtat─â de muncitori, peste hainele obi╚Önuite, ├«n scop protector; combinezon. /<fr. salopette
SALOPET─é s. combinezon. (~ de lucru.)

Salopet─â dex online | sinonim

Salopet─â definitie

Intrare: salopet─â
salopet─â substantiv feminin