Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru salicacee

SALICACÉE, salicacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu inflorescențe în formă de amenți, care cuprinde arbori și arbuști ca plopul și salcia: (și la sg.) plantă din această familie. [Pr.: -ce-e] – Din fr. salicacée.
SALICACÉE, salicacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu inflorescențe în formă de amenți, care cuprinde arbori și arbuști ca plopul și salcia: (și la sg.) plantă din aceată familie. [Pr.: -ce-e] – Din fr. salicacées.
salicacée s. f., art. salicacéea, g.-d. art. salicacéei; pl. salicacée
salicacée s. f., pl. salicacée
SALICACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate apetale, cuprinzând sălciile și plopii; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. salicacées].
SALICACÉE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate apetale: sălciile și plopii. (< fr. salicacées)
SALICACÉE ~ f. 1) la pl. Familie de plante lemnoase (arbori și arbuști) cu flori în formă de amenți și fructe capsule cu semințe păroase, care cresc în zone temperate și reci (reprezentanți: salcia, plopul etc.). 2) Plantă din această familie. /<fr. salicacées
SALICACÉE (< fr.; {s} lat. salix „salcie”) s. f. pl. Familie de plante dicotiledonate (Salicaceae) cuprinzând arbori și arbuști cu lemn moale (intrând în categoria de „esențe moi”), frunze simple, alterne, prevăzute cu stipele, cu flori unisexuate, dispuse de obicei dioic, în amenți, și cu fructe capsule cu semințe păroase (ex. plopul, răchita și salcia). Se cunosc c. 400 de specii. Cresc în zonele temperate și reci.

salicacee definitie

salicacee dex

Intrare: salicacee
salicacee substantiv feminin