Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru sagu

SAGÓ s. n. v. sagu.
SAG├Ü s. n. Produs alimentar ├«n form─â de praf sau de gr─âuncioare albe sau ro╚Öietice, preparat din tulpina sagotierului ╚Öi care se consum─â fiert ├«n sup─â sau ├«n lapte. [Var.: sag├│ s. n.] ÔÇô Din fr. sagou.
SAG├ô s. n. Produs alimentar ├«n form─â de praf sau de gr─âuncioare albe sau ro╚Öietice, preparat din fecula sagotierului ╚Öi care se consum─â fiert ├«n sup─â sau ├«n lapte. ÔÇô Din fr. sagou.
SAGÓ s. n. Produs alimentar sub forma unui praf alb sau a unor grăuncioare albe sau roșietice, care se prepară cu fecula extrasă din măduva unor specii de palmieri și se consumă fiert în supă sau în lapte.
sag├║ s. n.
ságo s. n. invar.
sag├║ s. n. invar.
SAGÓ s.n. v. sagu.
SAGÚ s.n. Produs comestibil preparat din fecula sagotierului, care se consumă fiert în supă sau în lapte. [Var. sago s.n. / < fr. sagou < cuv. malaiez].
SAGÚ s. n. inv. produs comestibil preparat din fecula sagotierului, care se consumă fiert în supă sau în lapte. (< fr. sagou, port. sagu)
SAG├ô n. 1) Produs alimentar sub form─â de crupe sau praf extras din m─âduva sagotierului. 2) Surogat al acestui produs, ob╚Ťinut din amidon de cartofi sau de porumb. /<fr. sagou, germ. sago
* sag├║ n. (fr. sagou, sp. sag├║, numele mala─şez al unu─ş fel de palmier). Un fel de fecul─â care se scoate din m─âduva unor palmier─ş din insulele Sonde ╚Öi Moluce (ma─ş ales metr├│xylon R├║mphii), din care se face o fertur─â nutritiv─â.

Sagu dex online | sinonim

Sagu definitie

Intrare: sagu
sago substantiv neutru invariabil
sagu substantiv neutru invariabil