Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru sago

SAGÓ s. n. v. sagu.
SAGÚ s. n. Produs alimentar în formă de praf sau de grăuncioare albe sau roșietice, preparat din tulpina sagotierului și care se consumă fiert în supă sau în lapte. [Var.: sagó s. n.] – Din fr. sagou.
SAGÓ s. n. Produs alimentar în formă de praf sau de grăuncioare albe sau roșietice, preparat din fecula sagotierului și care se consumă fiert în supă sau în lapte. – Din fr. sagou.
SAGÓ s. n. Produs alimentar sub forma unui praf alb sau a unor grăuncioare albe sau roșietice, care se prepară cu fecula extrasă din măduva unor specii de palmieri și se consumă fiert în supă sau în lapte.
sagú s. n.
ságo s. n. invar.
sagú s. n. invar.
SAGÓ s.n. v. sagu.
SAGÚ s.n. Produs comestibil preparat din fecula sagotierului, care se consumă fiert în supă sau în lapte. [Var. sago s.n. / < fr. sagou < cuv. malaiez].
SAGÚ s. n. inv. produs comestibil preparat din fecula sagotierului, care se consumă fiert în supă sau în lapte. (< fr. sagou, port. sagu)
SAGÓ n. 1) Produs alimentar sub formă de crupe sau praf extras din măduva sagotierului. 2) Surogat al acestui produs, obținut din amidon de cartofi sau de porumb. /<fr. sagou, germ. sago
* sagú n. (fr. sagou, sp. sagú, numele malaĭez al unuĭ fel de palmier). Un fel de feculă care se scoate din măduva unor palmierĭ din insulele Sonde și Moluce (maĭ ales metróxylon Rúmphii), din care se face o fertură nutritivă.

Sago dex online | sinonim

Sago definitie

Intrare: sagu
sago substantiv neutru invariabil
sagu substantiv neutru invariabil