Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru sadism

SADÍSM s. n. Plăcere bolnăvicioasă de a chinui pe alții sau de a-i vedea cum suferă; cruzime extremă. ♦ Spec. Perversiune sexuală manifestată prin plăcerea de a supune partenerul la suferințe fizice și psihice. – Din fr. sadisme.
SADÍSM s. n. Tendință anormală spre cruzime, plăcere bolnăvicioasă de a vedea pe cineva suferind sau de a pricinui suferințe: cruzime extremă. ♦ Spec. Perversiune sexuală manifestată prin plăcerea de a provoca partenerului suferințe fizice. – Din fr. sadisme.
SADÍSM s. n. Tendință anormală spre cruzime, plăcere bolnăvicioasă de a chinui; cruzime extremă. A primit lovituri de un sadism de neînchipuit. BOGZA, A. Î. 353.
sadísm s. n.
sadísm s. n., pl. sadísme
SADÍSM s.n. Cruzime anormală, exagerată, plăcere patologică de a chinui. ♦ Perversiune constând în asocierea plăcerii sexuale cu acte de cruzime. [< fr. sadisme, cf. Sade – scriitor francez].
SADÍSM s. n. perversiune sexuală constând în obținerea plăcerii prin chinuirea partenerului. ◊ (p. ext.) cruzime anormală, exagerată; plăcere patologică de a chinui. (< fr. sadisme)
SADÍSM n. 1) Plăcere bolnăvicioasă de a pricinui suferințe altora; cruzime extremă. 2) Perversiune sexuală manifestată prin plăcerea de a provoca partenerului suferințe fizice sau morale. /<fr. sadisme
* sadízm n., pl. e. Vițiu omuluĭ sadic. Faptă sadică.

sadism definitie

sadism dex

Intrare: sadism
sadism