Dicționare ale limbii române

2 intrări

7 definiții pentru rotary

ROTARY s. n. Sistem de foraj mecanic cu circulație continuă de fluid și cu rotirea garniturii de foraj. [Pr.: rótări] – Cuv. engl.
ROTARY s. n. Sistem de foraj mecanic cu circulație continuă de fluid și cu rotirea garniturii de foraj. [Pr.: rắutări] – Cuv. engl.
rótary (angl.) [ary pron. ări] s. n.
rotáry s. n. [pron. -tă-ri]
ROTARY s.n. 1. Sistem de foraj petrolier mecanic, cu circulație continuă și cu rotirea garniturii de foraj. 2. Sistem de telefonie automată, în care unele organe sunt acționate de o mișcare de rotație continuă. [< engl., fr. rotary].
RÓTARY s. n. 1. sistem de foraj petrolier mecanic, cu circulație continuă și cu rotirea garniturii de foraj. 2. sistem de telefonie automată în care unele organe sunt acționate de o mișcare de rotație continuă. (< engl. rotary)[1]
ROTARY CLUB [róutəri klab], asociație internațională de oameni de afaceri și profesioniști, cu peste 18.000 de cluburi în 152 de țări și c. 850 mii membri, fondată în 1905 de avocatul american Paul Percy Harris. Are ca obiectiv respectarea principiilor de ordin moral în comerț, industrie, profesiuni libere și în promovarea prieteniei între popoare. Sediul central în Evanston, Illinois, S.U.A.

Rotary dex online | sinonim

Rotary definitie

Intrare: rotary
rotary substantiv neutru
  • pronunție: -tary pr. -tă-ri
Intrare: rotary (-)
rotary -