Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru rotaprint

ROTAPRÍNT s. n. Mașină de imprimat de format mic, cu un tipar special, folosită mai ales pentru multiplicarea unor tipărituri de tiraj redus (circulare, formulare etc.). ♦ Procedeu de tipar monocrom în care cerneala se transmite de pe forma de imprimare (o foaie de aluminiu având textul trecut cu ajutorul mașinii de scris) pe o suprafață de cauciuc și apoi pe hârtie. – Din engl. rotaprint.
ROTAPRÍNT, rotaprinturi, s. n. Mașină de imprimat de format mic, cu un tipar special, folosită mai ales pentru multiplicarea unor tipărituri de tiraj redus (circulare, formulare etc.) ♦ Procedeu de tipar monocrom în care cerneala se transmite de pe forma de imprimare (o foaie de aluminiu având textul trecut cu ajutorul mașinii de scris) pe o suprafață de cauciuc și apoi pe hârtie. – Din engl. rotaprint.
rotaprínt (-ta-print) s. n.
rotaprínt s. n. (sil. -print), pl. rotaprínturi
ROTAPRÍNT s.n. (Poligr.) Mașină mică de imprimare, la care cerneala se transmite mai întâi pe o suprafață de cauciuc intermediară și apoi pe hârtie. ♦ Sistem de imprimare monocromă cu ajutorul unei astfel de mașini. [< engl. rotaprint, cf. germ. Rotaprint(druck)].
ROTAPRÍNT s. n. 1. procedeu de imprimare monocromă la care cerneala se transmite mai întâi pe o suprafață de cauciuc intermediară și apoi pe hârtie. 2. mașină de imprimare prin acest procedeu. (< engl. rotaprint)
ROTAPRÍNT ~uri n. Mașină de imprimat folosită la multiplicarea publicațiilor de tiraj mic. /<engl. rotaprint

Rotaprint dex online | sinonim

Rotaprint definitie

Intrare: rotaprint
rotaprint substantiv neutru
  • silabisire: -print