Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru rivaliza

RIVALIZ├ü, rivalizez, vb. I. Intranz. A se sili s─â ajung─â sau s─â ├«ntreac─â pe cineva ├«n ceea ce prive╚Öte talentul, meritul, puterea etc.; a concura. A rivaliza cu cineva. ÔÖŽ A sta al─âturi de..., a egala; a sta pe aceea╚Öi treapt─â. ÔÇô Din fr. rivaliser.
RIVALIZ├ü, rivalizez, vb. I. Intranz. A se sili s─â ajung─â sau s─â ├«ntreac─â pe cineva ├«n ce prive╚Öte talentul, meritul, puterea etc.; a concura. A rivaliza cu cineva. ÔÖŽ A sta al─âturi de..., a egala; a sta pe aceea╚Öi treapt─â. ÔÇô Din fr. rivaliser.
RIVALIZ├ü, rivalizez, vb. I. Intranz. (Urmat de determin─âri introduse prin prep. ┬źcu┬╗) A se sili s─â ajung─â sau s─â ├«ntreac─â pe cineva ├«n ce prive╚Öte talentul, meritul, puterea, vaza, dragostea; a concura. A rivalizat cu cei mai mari scamatori ai lumii. SAHIA, N. 66. ÔÖŽ A sta al─âturi de, a egala, a sta pe aceea╚Öi treapt─â.
rivalizá (a ~) vb., ind. prez. 3 rivalizeáză
rivaliz├í vb., ind. prez. 1 sg. rivaliz├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. rivalize├íz─â
RIVALIZÁ vb. v. concura.
RIVALIZ├ü vb. I. intr. A n─âzui, a tinde s─â ajung─â. ÔÖŽ A sta al─âturi de...; a egala. [< fr. rivaliser].
RIVALIZ├ü vb. intr. a aspira, a tinde s─â ajung─â, s─â ├«ntreac─â pe cineva; a concura. ÔŚŐ a sta al─âturi de...; a egala. (< fr. rivaliser)
A RIVALIZ├ü ~├ęz intranz. 1) A fi rival; a lupta pentru ├«nt├óietate ├«ntr-un domeniu. 2) A avea aproximativ ╚Öanse egale de izb├ónd─â; a sta pe aceea╚Öi treapt─â. /<fr. rivaliser
rivalizà v. a se întrece în talent sau merit cu cineva.
*rivaliz├ęz v. intr. (fr. rivaliser, d. rival, rival). ├Äs ├«n rivalitate, m─â ├«ntrec cu altu: porturile rivalizeaz─â ├«ntre ele.
RIVALIZA vb. a concura. (Produsele noastre ~ pe cele str─âine.)

Rivaliza dex online | sinonim

Rivaliza definitie

Intrare: rivaliza
rivaliza verb grupa I conjugarea a II-a