Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru risling

RIESLING, (2) rieslinguri, s. n. 1. Soi de viță-de-vie originar din Germania, cu ciorchini cilindrici cu boabe dese, de culoare galbenă-verzuie cu mici puncte negre, cu pielița groasă. 2. Vin obținut din astfel de struguri. [Pron.: rísling. – Scris și: risling] – Din germ. Riesling, fr. riesling.
RÍSLING s. n. Varietate de struguri cu boabele dese, de culoarea galbenă-verzuie cu mici puncte negre, cu pielița groasă; p. ext. vin din astfel de struguri. [Scris și: riesling] – Din germ. Riesling, fr. riesling.
RÍSLING s. n. Varietate de viță de vie ai cărei struguri au boabele îndesate, de culoare galben-verzuie șt cu mici puncte negre; p. ext. vin scos din strugurii acestei varietăți de vie.
rísling s. n.[1]
RISLING DE BANÁT s. (BOT.) (pop.) creață.
RÍSLING s.n. Varietate de struguri cu boabele dese, galbene-verzui cu mici puncte negre; (p. ext.) vin obținut din astfel de struguri. [Scris și riesling. / < fr. riesling].
RÍSLING s. n. varietate de struguri cu boabele dese, galbene-verzui, cu mici puncte negre. ◊ vin obținut din acești struguri. (< germ. Riesling)
RÍSLING n. 1) Varietate de viță de vie, având strugurii cu boabe mici, rotunde, de culoare galbenă-verzuie. 2) Struguri din această varietate. 3) Vin alb produs din acest soi de struguri. /<germ. Riesling, fr. riesling[1]
RISLING DE BANAT s. (BOT.) (pop.) creață.

Risling dex online | sinonim

Risling definitie

Intrare: risling
risling substantiv neutru