Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru rips

RIPS, (2) ripsuri, s. n. 1. Țesătură de bumbac sau de mătase, cu dungi paralele și înguste, în relief, folosită pentru tapisarea mobilelor și pentru confecționarea unor obiecte de îmbrăcăminte. 2. Sortiment dintr-o astfel de țesătură. – Din germ. Rips.
RIPS, ripsuri, s. n. Țesătură de bumbac sau de mătase, cu dungi paralele și înguste, în relief, folosită pentru tapisarea mobilelor și pentru confecționarea unor obiecte de îmbrăcăminte. – Din germ. Rips.
RIPS, ripsuri, s. n. Țesătură de bumbac sau de mătase, cu dungi dese în relief, utilizată mai ales pentru tapițarea mobilelor. Panglică de rips.
rips s. n., (sorturi) pl. rípsuri
rips s. n., pl. rípsuri
RIPS s.n. Țesătură de bumbac sau de mătase cu dungi în relief, utilizată mai ales pentru tapisarea mobilelor. [< germ. Rips].
RIPS s. n. țesătură de bumbac sau de mătase cu dungi în relief, pentru tapisarea mobilelor. (< germ. Rips)
RIPS ~uri n. 1) Țesătură groasă (din bumbac) cu dungi înguste în relief, având diferite întrebuințări. 2) la pl. Varietăți ale unei astfel de țesături. /<germ. Rips
rips n. stofă de mătase sau de lână cu dungi. [Nemț. RIPS].
*rips și (maĭ rar) reps n., pl. urĭ (germ. rips, fr. reps). Un fel de stofă de matasă orĭ de lînă cu dungĭ supțirĭ în relief și foarte rezistentă.

Rips dex online | sinonim

Rips definitie

Intrare: rips
rips substantiv neutru