Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru riesling

RIESLING, (2) rieslinguri, s. n. 1. Soi de viță-de-vie originar din Germania, cu ciorchini cilindrici cu boabe dese, de culoare galbenă-verzuie cu mici puncte negre, cu pielița groasă. 2. Vin obținut din astfel de struguri. [Pron.: rísling. – Scris și: risling] – Din germ. Riesling, fr. riesling.
RÍSLING s. n. Varietate de struguri cu boabele dese, de culoarea galbenă-verzuie cu mici puncte negre, cu pielița groasă; p. ext. vin din astfel de struguri. [Scris și: riesling] – Din germ. Riesling, fr. riesling.
riesling [pron. rísling] (ries-) s. n., (sorturi, porții) pl. rieslinguri
rísling s. n.[1]
RIESLING s.n. v. risling.
RÍSLING s.n. Varietate de struguri cu boabele dese, galbene-verzui cu mici puncte negre; (p. ext.) vin obținut din astfel de struguri. [Scris și riesling. / < fr. riesling].
RÍSLING n. 1) Varietate de viță de vie, având strugurii cu boabe mici, rotunde, de culoare galbenă-verzuie. 2) Struguri din această varietate. 3) Vin alb produs din acest soi de struguri. /<germ. Riesling, fr. riesling[1]
RÍESLING (< germ.) s. n. R. de Rin = soi de viță de vie originar din Germania, cu ciorchini cilindrici cu boabe rotunde, verzi-gălbui și cu pielița groasă; produce vinuri superioare, fine. R. italian = soi de viță de vie originar din Italia, cu ciorchini cilindrici cu boabe mici, verzi, ușor rumenite; produce vinuri de calitate, seci. Este unul dintre cele mai răspândite și mai apreciate soiuri din România, cultivat în aproape toate podgoriile, atât la deal, cât și la șes. Vinul produs de soiul r.i. din România a fost distins cu mai multe medalii la concursuri internaționale. R. de Banat = creață (v. creț 4). ♦ Vin obținut din astfel de struguri.

Riesling dex online | sinonim

Riesling definitie

Intrare: riesling
riesling