Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru rictus

RICT├ÜS, rictusuri, s. n. Contrac╚Ťie spasmodic─â a mu╚Öchilor fe╚Ťei, care d─â figurii expresia de r├ós crispat; str├ómb─âtur─â a gurii provocat─â de aceast─â contrac╚Ťie, care apare ├«n unele boli ale sistemului nervos ╚Öi d─â impresia de r├ós for╚Ťat. ÔÇô Din fr., lat. rictus.
R├ŹCTUS, rictusuri, s. n. Contrac╚Ťie a mu╚Öchilor fe╚Ťei, care d─â figurii expresia de r├ós crispat; str├ómb─âtur─â a gurii provocat─â de aceast─â contrac╚Ťie, care apare ├«n unele boli ale sistemului nervos ╚Öi d─â impresia de r├ós for╚Ťat. ÔÇô Din fr., lat. rictus.
R├ŹCTUS, rictusuri, s. n. Str├«mb─âtur─â a gurii provocat─â de o contrac╚Ťie a mu╚Öchilor fe╚Ťei sau de un r├«s for╚Ťat. De╚Öi se calmase, pe figur─â ├«i r─âm─âsese imprimat ├«nc─â un rictus de suferin╚Ť─â. BART, E. 382. ÔŚŐ Fig. Ace╚Öti oameni care afecteaz─â o superioritate intelectual─â ╚Öi se al─âtur─â rictusului unei infirmit─â╚Ťi la mod─â se simt desf─âcu╚Ťi de povara trecutului. SADOVEANU, E. 159.
r├şctus s. n., pl. r├şctusuri
r├şctus s. n., pl. r├şctusuri
R├ŹCTUS s. v. grimas─â, schimonoseal─â, schimonosire, schimonositur─â, str├ómb─âtur─â.
R├ŹCTUS s.n. Str├ómb─âtur─â a gurii provocat─â de o contrac╚Ťie a mu╚Öchilor fe╚Ťei sau de un r├ós for╚Ťat. [< fr., lat. rictus].
R├ŹCTUS s. n. str├ómb─âtur─â a gurii provocat─â de o contrac╚Ťie a mu╚Öchilor fe╚Ťei sau de un r├ós for╚Ťat. (< fr., lat. rictus)
R├ŹCTUS ~uri n. 1) Contrac╚Ťie a mu╚Öchilor fe╚Ťei (caracteristic─â pentru unele boli ale sistemului nervos), care d─â impresia unui r├ós nefiresc. 2) Grimas─â a fe╚Ťei, provocat─â de un r├ós silit. /<fr., lat. rictus
rictus s. v. GRIMASĂ. SCHIMONOSEALĂ. SCHIMONOSIRE. SCHIMONOSITURĂ. STRÎMBĂTURĂ.

Rictus dex online | sinonim

Rictus definitie

Intrare: rictus
rictus substantiv neutru