Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

12 defini╚Ťii pentru rezultare

REZULT├ü, pers. 3 rez├║lt─â, vb. I. Intranz. A urma, a ap─ârea ca o consecin╚Ť─â logic─â; a decurge din..., a reie╚Öi, a izvor├«. ÔÖŽ (Mat.; mai ales la calculele aritmetice) A avea drept rezultat; a ie╚Öi, a da. ÔÇô Din fr. r├ęsulter.
REZULT├ü, pers. 3 rez├║lt─â, vb. I. Intranz. A urma, a ap─ârea ca o consecin╚Ť─â logic─â; a decurge din..., a reie╚Öi, a izvor├«. ÔÖŽ (Mat.; mai ales la calculele aritmetice) A avea drept rezultat; a ie╚Öi, a da. ÔÇô Din fr. r├ęsulter.
REZULT├ü, pers. 3 rez├║lt─â, vb. I. Intranz. A urma, a ap─ârea drept consecin╚Ť─â logic─â; a reie╚Öi, a decurge din... Comicul rezult─â din contrastul dintre atitudinea personagiilor ╚Öi ├«mprejur─ârile ├«n care se produce. IBR─éILEANU, S. 270. ÔÖŽ (Mat.; mai ales la calcule aritmetice) A ie╚Öi, a r─âm├«ne.
rezultá (a ~) vb., ind. prez. 3 rezúltă
rezultá vb., ind. prez. 3 sg. și pl. rezúltă; conj. prez. 3 sg. și pl. rezúlte
REZULT├ü vb. 1. v. decurge. 2. a deriva, a proveni, (pop.) a se trage. (Multe consecin╚Ťe ~ de aici.) 3. a ├«nsemna, a reie╚Öi, a urma, (fig.) a se desprinde. (De aici nu ~ c─â...) 4. v. sub├«n╚Ťelege. 5. a proveni, (├«nv., ├«n Transilv.) a at├órna. (Prostia lui ~ de acolo c─â...)
REZULT├ü vb. I. intr. A ap─ârea ca o consecin╚Ť─â logic─â; a urma, a reie╚Öi, a izvor├«. ÔÖŽ (Mat.) A ie╚Öi, a r─âm├óne (la o opera╚Ťie). [P.i. 3 rez├║lt─â. / < fr. r├ęsulter].
REZULT├ü vb. intr. 1. a ap─ârea ca o consecin╚Ť─â logic─â; a urma, a reie╚Öi, a izvor├«. 2. (mat.) a ie╚Öi, a r─âm├óne (la o opera╚Ťie). (< fr. r├ęsulter)
A REZULT├ü pers. 3 rez├║lt─â tranz. A decurge ├«n mod firesc; a urma; a reie╚Öi. /<fr. r├ęsulter
rezult├á v. a fi consecven╚Ťa, concluziunea: de aci rezult─â.
*rez├║lt, a -├í v. intr. (fr. r├ęsulter, mlat. resultare; saltare, a salta, a s─âri. V. insult). Re─şes, urmez, ├«s urmarea logic─â: din cele spuse rezult─â c─â e a╚Öa. Ce rezult─â de aic─ş? cu ce ne alegem? V. r─âsalt.
REZULTA vb. 1. a decurge, a proveni, a reie╚Öi, a urma, (pop.) a purcede, a veni, (├«nv.) a curge. (O consecin╚Ť─â care ~ din alta.) 2. a deriva, a proveni, (pop.) a se trage. (Multe consecin╚Ťe ~ de aici.) 3. a ├«nsemna, a reie╚Öi, a urma, (fig.) a se desprinde. (De aici nu ~ c─â...) 4. a reie╚Öi, a se sub├«n╚Ťelege. (Aceste lucruri ~ destul de limpede.) 5. a proveni, (├«nv., ├«n Transilv.) a at├«rna. (Prostia lui ~ de acolo c─â...)

Rezultare dex online | sinonim

Rezultare definitie

Intrare: rezulta
rezulta verb grupa I conjugarea I
Intrare: rezultare
rezultare infinitiv lung