Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru revulsie

REV├ÜLSIE, revulsii, s. f. Irita╚Ťie local─â a pielii produs─â de aplicarea unor substan╚Ťe cu scopul de a dirija s├óngele stagnat ├«ntr-un organ sau ├«ntr-o regiune inflamat─â a corpului. ÔÇô Din fr. r├ęvulsion.
REV├ÜLSIE, revulsii, s. f. Metod─â de tratament care const─â ├«n aplicarea pe piele a unor substan╚Ťe care provoac─â deplasarea spre piele a s├óngelui stagnat ├«ntr-un organ sau ├«ntr-o regiune inflamat─â a corpului. ÔÇô Din fr. r├ęvulsion.
REV├ÜLSIE, revulsii, s. f. Irita╚Ťie local─â a pielii, provocat─â ├«n scopul de a face s─â ├«nceteze o s╚Ťare de congestie sau o inflama╚Ťie existent─â ├«n alt─â parte a corpului sau s─â stimuleze sistemul nervos.
rev├║lsie (-si-e) s. f., art. rev├║lsia (-si-a), g.-d. art. rev├║lsiei; pl. rev├║lsii, art. rev├║lsiile (-si-i-)
rev├║lsie s. f. (sil. -si-e), art. rev├║lsia (sil. -si-a), g.-d. art. rev├║lsiei; pl. rev├║lsii, art. rev├║lsiile (sil. -si-i-)
REV├ÜLSIE s.f. Irita╚Ťie local─â a pielii, provocat─â pentru a stimula sistemul nervos sau pentru a face s─â ├«nceteze o stare congestiv─â sau inflamatorie existent─â ├«n alt─â parte a corpului. [Gen. -iei, var. revulsiune s.f. / cf. fr. r├ęvulsion, lat. revulsio].
REV├ÜLSIE s. f. irita╚Ťie local─â a pielii, provocat─â pentru a stimula sistemul nervos sau pentru a face s─â ├«nceteze o stare congestiv─â ori inflamatorie existent─â ├«n alt─â parte a corpului. (< fr. r├ęvulsion, lat. revulsio)
REV├ÜLSIE ~i f. Metod─â de tratament care const─â ├«n iritarea local─â a pielii cu scopul de a deplasa s├óngele stagnat ├«ntr-un organ inflamat. [G.-D. revulsiei] /<fr. r├ęvulsion
*revulsi├║ne f. (lat. rev├║lsio, -├│nis, zmulgere. V. convulsiune). Med. Irita╚Ťiune local─â p. a trage s├«ngele din alt─â parte a corpulu─ş unde e o congestiune sa┼ş inflama╚Ťiune (de ex., a lua s├«nge, a pune vezic─âtor sa┼ş cataplazme de mu╚Ötar sa┼ş a unge cu tinctur─â de ─şod). ╚śi -├║lsie. V. deriva╚Ťiune.

Revulsie dex online | sinonim

Revulsie definitie

Intrare: revulsie
revulsie substantiv feminin
  • silabisire: -si-e