Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru rever

REVÉR, revere, s. n. Parte răsfrântă a unei haine, în prelungirea gulerului, de o parte și de alta a pieptului. ♦ (Sport) Lovitură executată cu partea exterioară a rachetei sau a paletei, la jocul de tenis sau de tenis de masă. – Din fr. revers.
REVÉR, revere, s. n. Parte răsfrântă a unei haine, în prelungirea gulerului, de o parte și de alta a pieptului. ♦ (Sport) Lovitură în care racheta sau paleta sunt mânuite din partea opusă mâinii care le ține, la jocul de tenis sau de tenis de masă. – Din fr. revers.
REVÉR, revere, s. n. Partea răsfrîntă a unei haine, în prelungirea gulerului, de o parte și de alta a pieptului. Reverele hainei erau pătate de scrumul nenumăratelor țigări fumate. MIHALE, O. 300. Se opri și, îndreptîndu-mi reverul hainei cu un gest familiar, mă privi în ochi alintată. C. PETRESCU, S. 166. – Pl. și: reveruri (GALAN, Z. R. 139, C. PETRESCU, C. V. 354).
revér s. n., pl. revére
revér s. n., pl. revére
REVÉR s.n. 1. Partea răsfrântă a unei haine în prelungirea gulerului, de o parte și de alta a pieptului. 2. Lovitură executată cu partea exterioară a rachetei sau a paletei la jocul de tenis de masă; backhand. [Pl. -re, -ruri. / < fr. revers].
REVÉR s. n. 1. partea răsfrântă a unei haine în prelungirea gulerului, de o parte și de alta a pieptului. 2. (tenis) lovitură executată de pe partea stângă, printr-o mișcare de jos în sus, cu partea exterioară a paletei. (< fr. revers)
REVÉR ~e n. 1) Porțiune a unei haine care se încheie în față, îndoită în afară, în prelungirea gulerului. 2) sport Lovitură în care racheta sau paleta de tenis sunt mânuite cu exteriorul palmei în față. /<fr. revers

Rever dex online | sinonim

Rever definitie

Intrare: rever (pl. -e)
rever pl. -e substantiv neutru
Intrare: rever (pl. -uri)
rever pl. -uri