Dicționare ale limbii române

18 definiții pentru revalorificare

REVALORIFICÁ, revalorific, vb. I. Tranz. A valorifica din nou, a repune în valoare. ♦ (Tehn.) A aduce o piesă uzată în starea de a putea fi folosită din nou; a readuce în stare de folosire resturi de materiale, deșeuri, rebuturi, piese și organe de mașini uzate (prin fabricarea din ele a unor produse). – Pref. re- + valorifica.
REVALORIFICÁRE, revalorificări, s. f. Acțiunea de a revalorifica și rezultatul ei. – V. revalorifica.
REVALORIFICÁ, revalorífic, vb. I. Tranz. A valorifica din nou, a repune în valoare. ♦ (Tehn.) A aduce o piesă uzată în starea de a putea fi folosită din nou; a readuce în stare de folosire resturi de materiale, deșeuri, rebuturi, piese și organe de mașini uzate (prin fabricarea din ele a unor produse). – Re1- + valorifica.
REVALORIFICÁRE, revalorificări, s. f. Acțiunea de a revalorifica și rezultatul ei. – V. revalorifica.
REVALORIFICÁ, revalorífic, vb. I. Tranz. A valorifica din nou, a repune în valoare. ♦ (Tehn.) A aduce o piesă uzată în starea de a putea fi folosită din nou.
REVALORIFICÁRE, revalorificări, s. f. Acțiunea de a revalorifica; p. ext. reconsiderare (a unei opere literare sau științifice, a unui autor). Revalorificarea operei lui I. L. Caragiale.
revalorificá (a ~) vb., ind. prez. 3 revalorífică
revalorificáre s. f., g.-d. art. revalorificắrii; pl. revalorificắri
revalorificá vb., ind. prez. 1 sg. revalorífic, 3 sg. și pl. revalorífică
revalorificáre s. f. valorificare
REVALORIFICÁ vb. v. reconsidera.
REVALORIFICÁRE s. v. reconsiderare.
REVALORIFICÁ vb. I. tr. A valorifica din nou, a repune în valoare. ♦ A aduce o piesă uzată în stare de funcționare. [P.i. revalorífic. / < re- + valorifica, cf. fr. revaloriser].
REVALORIFICÁRE s.f. Acțiunea de a revalorifica și rezultatul ei; (p. ext.) reconsiderare (a unui autor, a unei opere). [< revalorifica].
REVALORIFICÁ vb. tr. a valorifica din nou, a repune în valoare. ◊ a reconsidera (un autor, o operă). ◊ a aduce (piese etc.) uzate în stare de funcționare. (< re1- + valorifica)
A REVALORIFICÁ revalorífic tranz. 1) A valorifica din nou. 2) (organe de mașină, piese tehnice etc.) A face din nou bun pentru folosire. /re- + a valorifica
REVALORIFICA vb. a reconsidera. (A ~ o operă.)
REVALORIFICARE s. reconsiderare. (~ unei opere.)

revalorificare definitie

revalorificare dex

Intrare: revalorifica
revalorifica verb grupa I conjugarea I
Intrare: revalorificare
revalorificare substantiv feminin