Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru revalorifica

REVALORIFIC├ü, revalorific, vb. I. Tranz. A valorifica din nou, a repune ├«n valoare. ÔÖŽ (Tehn.) A aduce o pies─â uzat─â ├«n starea de a putea fi folosit─â din nou; a readuce ├«n stare de folosire resturi de materiale, de╚Öeuri, rebuturi, piese ╚Öi organe de ma╚Öini uzate (prin fabricarea din ele a unor produse). ÔÇô Pref. re- + valorifica.
REVALORIFIC├ü, revalor├şfic, vb. I. Tranz. A valorifica din nou, a repune ├«n valoare. ÔÖŽ (Tehn.) A aduce o pies─â uzat─â ├«n starea de a putea fi folosit─â din nou; a readuce ├«n stare de folosire resturi de materiale, de╚Öeuri, rebuturi, piese ╚Öi organe de ma╚Öini uzate (prin fabricarea din ele a unor produse). ÔÇô Re1- + valorifica.
REVALORIFIC├ü, revalor├şfic, vb. I. Tranz. A valorifica din nou, a repune ├«n valoare. ÔÖŽ (Tehn.) A aduce o pies─â uzat─â ├«n starea de a putea fi folosit─â din nou.
revalorific├í (a ~) vb., ind. prez. 3 revalor├şfic─â
revalorific├í vb., ind. prez. 1 sg. revalor├şfic, 3 sg. ╚Öi pl. revalor├şfic─â
REVALORIFICÁ vb. v. reconsidera.
REVALORIFIC├ü vb. I. tr. A valorifica din nou, a repune ├«n valoare. ÔÖŽ A aduce o pies─â uzat─â ├«n stare de func╚Ťionare. [P.i. revalor├şfic. / < re- + valorifica, cf. fr. revaloriser].
REVALORIFIC├ü vb. tr. a valorifica din nou, a repune ├«n valoare. ÔŚŐ a reconsidera (un autor, o oper─â). ÔŚŐ a aduce (piese etc.) uzate ├«n stare de func╚Ťionare. (< re1- + valorifica)
A REVALORIFIC├ü revalor├şfic tranz. 1) A valorifica din nou. 2) (organe de ma╚Öin─â, piese tehnice etc.) A face din nou bun pentru folosire. /re- + a valorifica
REVALORIFICA vb. a reconsidera. (A ~ o oper─â.)

Revalorifica dex online | sinonim

Revalorifica definitie

Intrare: revalorifica
revalorifica verb grupa I conjugarea I