Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru revalorifica

REVALORIFICÁ, revalorific, vb. I. Tranz. A valorifica din nou, a repune în valoare. ♦ (Tehn.) A aduce o piesă uzată în starea de a putea fi folosită din nou; a readuce în stare de folosire resturi de materiale, deșeuri, rebuturi, piese și organe de mașini uzate (prin fabricarea din ele a unor produse). – Pref. re- + valorifica.
REVALORIFICÁ, revalorífic, vb. I. Tranz. A valorifica din nou, a repune în valoare. ♦ (Tehn.) A aduce o piesă uzată în starea de a putea fi folosită din nou; a readuce în stare de folosire resturi de materiale, deșeuri, rebuturi, piese și organe de mașini uzate (prin fabricarea din ele a unor produse). – Re1- + valorifica.
REVALORIFICÁ, revalorífic, vb. I. Tranz. A valorifica din nou, a repune în valoare. ♦ (Tehn.) A aduce o piesă uzată în starea de a putea fi folosită din nou.
revalorificá (a ~) vb., ind. prez. 3 revalorífică
revalorificá vb., ind. prez. 1 sg. revalorífic, 3 sg. și pl. revalorífică
REVALORIFICÁ vb. v. reconsidera.
REVALORIFICÁ vb. I. tr. A valorifica din nou, a repune în valoare. ♦ A aduce o piesă uzată în stare de funcționare. [P.i. revalorífic. / < re- + valorifica, cf. fr. revaloriser].
REVALORIFICÁ vb. tr. a valorifica din nou, a repune în valoare. ◊ a reconsidera (un autor, o operă). ◊ a aduce (piese etc.) uzate în stare de funcționare. (< re1- + valorifica)
A REVALORIFICÁ revalorífic tranz. 1) A valorifica din nou. 2) (organe de mașină, piese tehnice etc.) A face din nou bun pentru folosire. /re- + a valorifica
REVALORIFICA vb. a reconsidera. (A ~ o operă.)

Revalorifica dex online | sinonim

Revalorifica definitie

Intrare: revalorifica
revalorifica verb grupa I conjugarea I