Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru retur

RET├ÜR, retururi, s. n. 1. ├Äntoarcere, revenire (├«n punctul de plecare). ÔÖŽ Indica╚Ťie pentru serviciul po╚Ötal pe un plic sau pe un colet, ar─ât├ónd c─â obiectul trebuie ├«napoiat expeditorului. 2. (Sport) A doua parte a unei competi╚Ťii ├«n care echipele se ├«nt├ólnesc ├«nc─â o dat─â, ├«n revan╚Ö─â. ÔÖŽ ├Änt├ólnire sportiv─â revan╚Ö─â ├«ntre dou─â echipe, cu caracter eliminatoriu sau cu punctaj adi╚Ťional. 3. (Tehn.) Conduct─â de ├«ntoarcere a agentului calorifer sau frigorifer dintr-o instala╚Ťie de ├«nc─âlzire, respectiv de r─âcire, dup─â ce acesta a trecut prin instala╚Ťie ╚Öi a cedat sau a preluat-c─âldura. ÔÇô Din fr. retour.
RET├ÜR, retururi, s. n. 1. ├Äntoarcere, revenire (├«n punctul de plecare). ÔÖŽ Indica╚Ťie pentru serviciul po╚Ötal pe un plic sau pe un colet, ar─ât├ónd c─â obiectul trebuie ├«napoiat trimi╚Ť─âtorului. 2. (Sport) Denumire dat─â duratei unei competi╚Ťii la care particip─â mai multe echipe care, dup─â ce s-au ├«ntrecut o dat─â fiecare, se ├«nt├ólnesc ├«nc─â o dat─â, ├«n revan╚Ö─â. ÔÖŽ ├Änt├ólnire sportiv─â revan╚Ö─â ├«ntre dou─â echipe, cu caracter eliminatoriu sau cu punctaj adi╚Ťional. 3. (Tehn.) Conduct─â de ├«ntoarcere a agentului calorifer sau frigorifer dintr-o instala╚Ťie de ├«nc─âlzire, respectiv de r─âcire, dup─â ce acesta a trecut prin instala╚Ťie ╚Öi a cedat sau a preluat c─âldura. ÔÇô Din fr. retour.
RET├ÜR s. n. 1. ├Äntoarcere, revenire pe acela╚Öi drum la locul de plecare. Autobusul circul─â pe distan╚Ťa Cluj-Bistri╚Ťa ╚Öi retur. ÔÖŽ Indica╚Ťie pentru serviciul po╚Ötal (pe un plic, pe un colet sau pe un act), ar─ât├«nd c─â obiectul trebuie ├«napoiat trimi╚Ť─âtorului. 2. (Sport) A doua parte a unui campionat sau a altei competi╚Ťii sportive, ├«n care aceia╚Öi participan╚Ťi se ├«nt├«lnesc din nou.
ret├║r s. n., pl. ret├║ruri
ret├║r s. n., pl. ret├║ruri
RETÚR s. v. întors. (Tur și ~.)
RET├ÜR s.n. 1. ├Äntoarcere, revenire (la locul de plecare). ÔÖŽ Indica╚Ťie scris─â pe un plic, pe un colet etc. ├«n care se specific─â c─â acesta trebuie ├«napoiat expeditorului. 2. (Sport) A doua parte a unui campionat, ├«n cadrul c─âreia se ├«nt├ólnesc din nou aceea╚Öi participan╚Ťi. [< fr. retour].
RET├ÜR s. n. 1. ├«ntoarcere, revenire la locul de plecare. ÔŚŐ indica╚Ťie scris─â pe un plic, colet etc. care arat─â c─â acesta trebuie ├«napoiat expeditorului. 2. (sport) a doua parte a unui campionat, ├«n cadrul c─âreia se ├«nt├ólnesc din nou aceia╚Öi participan╚Ťi. (< fr. retour)
RET├ÜR ~uri n. 1) Revenire la locul de plecare; drum ├«ntors. ÔŚŐ Tur-retur (sau tur ╚Öi retur) dus ╚Öi ├«ntors. 2) sport ├Änt├ólnire revan╚Ö─â a dou─â echipe. 3) tehn. Conduct─â de ├«ntoarcere a agentului termic sau frigorifer ├«ntr-un sistem de ├«nc─âlzire sau de r─âcire. /<fr. retour
RETUR s. întoarcere, întors. (Tur și ~.)
joc-ret├║r s. n. (sport.) Joc (sportiv) care se practic─â ├«n a doua parte a unui campionat ÔŚŐ ÔÇ×├Än jocurile-retur din optimile de final─â ale turneului de fotbal pentru juniori la Viareggio s-au ├«nregistrat rezultatele [...]ÔÇŁ I.B. 1 II 67 p. 1 //din joc + retur//

Retur dex online | sinonim

Retur definitie

Intrare: retur
retur substantiv neutru