Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru resorb╚Ťie

RES├ôRB╚ÜIE, resorb╚Ťii, s. f. 1. (Med.) Proces de dispari╚Ťie lent─â, prin absorb╚Ťie treptat─â, a unui ╚Ťesut sau organ, de obicei str─âin organismului. ÔÖŽ Proces de atrofiere a unui ╚Ťesut sau a unui organ, de obicei datorit─â fagocitozei. ÔÖŽ Proces prin care un lichid sau un gaz trece dintr-o cavitate a organismului, dintr-un vas sau din ╚Ťesutul intersti╚Ťial ├«n circula╚Ťie. 2. (Fiz.) Absorb╚Ťie sau adsorb╚Ťie a gazelor sau a vaporilor proveni╚Ťi din corpul absorbantului sau adsorbantului. ÔÇô Din fr. r├ęsorption.
RES├ôRB╚ÜIE, resorb╚Ťii, s. f. 1. (Med.) Proces de dispari╚Ťie lent─â, prin absorb╚Ťie treptat─â, a unui ╚Ťesut sau organ, de obicei str─âin organismului. ÔÖŽ Proces de atrofiere a unui ╚Ťesut sau a unui organ, de obicei datorit─â fagocitozei. ÔÖŽ Proces prin care un lichid sau un gaz trece dintr-o cavitate a organismului, dintr-un vas sau din ╚Ťesutul intersti╚Ťial ├«n sistemul circulator. 2. (Fiz.) Absorb╚Ťie sau adsorb╚Ťie a gazelor sau a vaporilor proveni╚Ťi din corpul absorbantului sau adsorbantului. ÔÇô Din fr. r├ęsorption.
RES├ôRB╚ÜIE, resorb╚Ťii, s. f. (Med.) Proces (natural sau provocat prin mijloace terapeutice) de dispari╚Ťie a unei pungi de lichid (patologic) prin absorb╚Ťia lui treptat─â de c─âtre ╚Ťesuturile ├«nvecinate.
!res├│rb╚Ťie (-sorb-╚Ťi-e) s. f., art. res├│rb╚Ťia (-╚Ťi-a), g.-d. art. res├│rb╚Ťiei; pl. res├│rb╚Ťii, art. res├│rb╚Ťiile (-╚Ťi-i-)
res├│rb╚Ťie s. f. (sil. mf. -sorb-) sorb╚Ťie
RES├ôRB╚ÜIE s. v. absorb╚Ťie.
RESORB╚ÜIE s.f. Dispari╚Ťie a unei colec╚Ťii de lichid (patologic) prin absorb╚Ťia lui treptat─â ├«n ╚Ťesuturile vecine. ÔŚŐ Resorb╚Ťie osoas─â = sc─âderea consisten╚Ťei osului, prin pierderea con╚Ťinutului s─âu mineral sau organic. [Gen. -iei, var. resorb╚Ťiune s.f. / cf. fr. r├ęsorption].
RES├ôRB╚ÜIE s. f. 1. dispari╚Ťie lent─â a unui lichid (patologic), a unui ╚Ťesut sau organ (str─âin organismului) prin absorb╚Ťia lui treptat─â ├«n ╚Ťesuturile vecine. 2. ├«ncorporare a unei substan╚Ťe; absorb╚Ťie. (< fr. r├ęsorption)
RES├ôRB╚ÜIE ~i f. med. Proces de dispari╚Ťie lent─â a unui produs patologic, care este absorbit de sistemul circulator sau de ╚Ťesuturile vecine. [G.-D. resorb╚Ťiei] /<fr. r├ęsorption
RESORB╚ÜIE s. absorb╚Ťie, ├«ncorporare, (├«nv.) sorbire. (Fenomenul de ~.)

Resorb╚Ťie dex online | sinonim

Resorb╚Ťie definitie

Intrare: resorb╚Ťie
resorb╚Ťie substantiv feminin
  • silabisire: -sorb-