Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru reproduc─âtor

REPRODUC─éT├ôR, -O├üRE, reproduc─âtori, -oare, adj. Care se reproduce (6), se ├«nmul╚Ťe╚Öte (u╚Öor). ÔÖŽ (Substantivat, m.) Animal domestic selec╚Ťionat dup─â criterii biologice ╚Öi productive ├«n vederea reproduc╚Ťiei (2). ÔÇô Reproduce + suf. -─âtor. Cf. fr. reproducteur.
REPRODUC─éT├ôR, -O├üRE, reproduc─âtori, -oare, adj. Care se reproduce (6), se ├«nmul╚Ťe╚Öte (u╚Öor). ÔÖŽ (Substantivat) animal domestic selec╚Ťionat dup─â criterii biologice ╚Öi productive ├«n vederea reproduc╚Ťiei (2). ÔÇô Reproduce + suf. -─âtor. Cf. fr. reproducteur.
REPRODUC─éT├ôR, -O├üRE, reproduc─âtori, -oare, adj. Care se reproduce (6), care se refer─â la reproducere (2). Animale reproduc─âtoare. ÔÖŽ (Substantivat, m.) Animal (selectat) pentru reproducere. Reproduc─âtori pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea raselor (de animale).
reproducătór1 (re-pro-) adj. m., pl. reproducătóri; f. sg. și pl. reproducătoáre
reproduc─ât├│r2 (re-pro-) s. m., pl. reproduc─ât├│ri
reproducătór adj. m., s. m. (sil. -pro-), pl. reproducătóri; f. sg. și pl. reproducătoáre
REPRODUC─éT├ôR, -O├üRE adj. Care se reproduce, se ├«nmul╚Ťe╚Öte (u╚Öor). // s.n. Animal domestic selec╚Ťionat pentru reproduc╚Ťie (2). [Cf. fr. reproducteur].
REPRODUC─éT├ôR, -O├üRE adj., s. m. (animal domestic selec╚Ťionat) pentru reproducere. (< reproduce + /─â/tor)
REPRODUC─éT├ôR1 ~o├íre (~├│ri, ~o├íre) 1) Care se reproduce; care se ├«nmul╚Ťe╚Öte. 2) rar Care imit─â felul de a fi al cuiva. /a reproduce + suf. ~─âtor
REPRODUC─éT├ôR2 ~i m. Animal domestic selec╚Ťionat pentru reproducere. /a reproduce + suf. ~─âtor
reproduc─âtor a. care reproduce.
REPRODUCĂTÓR (< reproduce, după fr. reproducteur) s. m. (ZOOT.) sistem ~ = Ansamblu de organe implicate în procesul reproducerii sexuate a organismelor. La angiosperme, s.r. este situat la nivelul florii și este alcătuit din stamine (organele masculine) și carpele (organele feminine). La mamifere, s.r. este format din gonade (testicule și ovare), conducte genitale (epididim, canal deferent și canal ejeculator la mascul, trompe uterine, uter și vagin la femelă), organe genitale externe (penis la mascul, vulvă la femelă) și glande anexe.

Reproduc─âtor dex online | sinonim

Reproduc─âtor definitie

Intrare: reproduc─âtor (adj.)
reproduc─âtor adjectiv
  • silabisire: -pro-
Intrare: reproduc─âtor (s.m.)
reproduc─âtor substantiv masculin
  • silabisire: -pro-