Dicționare ale limbii române

2 intrări

11 definiții pentru repasare

REPASÁ, repasez, vb. I. Tranz. (Text.) A revizui țesăturile sau tricoturile și a retușa greșelile de țesătură sau de tricotaj. – Din fr. repasser.
REPASÁRE, repasări, s. f. Revizuirea și retușarea țesăturilor sau a tricoturilor, efectuate cu ajutorul unui ac, al unei pensete sau al unei mașini speciale, la o masă translucidă luminată de dedesubt. – După fr. repasser.
REPASÁ, repasez, vb. I. Tranz. (Text.) A revizui țesăturile și tricotajele în scopul descoperirii și corectării greșelilor de țesătură sau de tricotaj. – Din fr. repasser.
REPASÁRE, repasări, s. f. Revizuirea și retușarea țesăturilor sau a tricoturilor, efectuate cu ajutorul unui ac, al unei pensete sau al unei mașini speciale, la o masă translucidă luminată dedesubt. – După fr. repasser.
*repasá (a ~) vb., ind. prez. 3 repaseáză
repasáre s. f., g.-d. art. repasắrii; pl. repasắri
repasá vb., ind. prez. 1 sg. repaséz, 3 sg. și pl. repaseáză
repasáre s. f., g.-d. art. repasării; pl. repasări
REPASÁ vb. I. tr. 1. (Franțuzism) A călca cu fierul cald. 2. (Text.) A revizui țesăturile și tricoturile în scopul descoperirii și corectării greșelilor de țesere sau de tricotare. [< fr. repasser].
REPASÁRE s.f. Acțiunea de a repasa și rezultatul ei. [< repasa].
REPASÁ vb. tr. 1. a călca cu fierul cald. 2. a revizui țesăturile și tricoturile în scopul descoperirii și reparării defectelor. (< fr. repasser)

Repasare dex online | sinonim

Repasare definitie

Intrare: repasa
repasa verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: repasare
repasare substantiv feminin