Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru remorcher

REMORCHÉR, remorchere, s. n. Navă de dimensiuni mici și cu motor propriu de putere mare, care remorchează ambarcațiunile fără propulsie proprie. – Din fr. remorqueur.
REMORCHÉR, remorchere, s. n. Navă de dimensiuni mici și cu motor propriu de putere mare, care remorchează ambarcații sau nave fără propulsie proprie. – Din fr. remorqueur.
REMORCHÉR, remorchere, s. n. Navă cu motor propriu care servește la remorcarea altei nave (la ieșirea din port, în contra cursului unei ape curgătoare etc.). Remorcherele de sute de cai-putere trec duduind din toate mașinile. BOGZA, C. O. 405. Două zile și două nopți a manevrat mașina în loc și, de abia după ce au venit două remorchere, mi l-au scos. DUNĂREANU, CH. 132.
remorchér s. n., pl. remorchére
remorchér s. n., pl. remorchére
REMORCHÉR s.n. Navă puternică folosită pentru remorcarea altor nave. // adj. Avion remorcher = avion care tractează unul sau mai multe planoare la zbor. [Cf. fr. remorqueur].
REMORCHÉR I. s. n. navă puternică de mic tonaj destinată remorcării altor nave. II. adj. care remorchează. ♦ avion ~ = avion care tractează unul sau mai multe planoare de zbor. (< fr. remorqueur)
REMORCHÉR ~e n. Navă autopropulsată, folosită la remorcarea ambarcațiilor fără propulsie proprie. /<fr. remorquer
remorcher n. corabie ce remorcă pe alta; pe Prut circulă remorchere.
*remorchér n., pl. e (fr. remorqueur). Vapor care remorcă șlepurĭ. – Forma curat rom. ar fi remorcator.
návă-remorchér s. f. (mar.) Navă care remorchează ambarcații fără propulsie proprie ◊ „Există câteva proiecte de remorcare a aisebergurilor cu ajutorul unor nave-remorcher. Unul dintre ele prevede transportarea unui bloc de gheață plutitor din Arctica spre coastele de nord-vest ale Australiei. Pentru aceasta va fi suficient un vapor remorcher care se va deplasa cu o viteză ceva mai mică de un km pe oră.” Sc. 12 X 70 p. 4 (din navă + remorcher, după fr. navire-remorqueur)
REMORCHER avion care tractează unul sau mai multe planoare.

Remorcher dex online | sinonim

Remorcher definitie

Intrare: remorcher
remorcher substantiv neutru