Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

12 defini╚Ťii pentru reglementat

REGLEMENT├ü, reglementez, vb. I. Tranz. A supune ceva unor norme sau unui regulament, a stabili raporturi legale, a legaliza; a pune ├«n ordine, a aranja. ÔÇô Din fr. r├ęglementer.
REGLEMENT├ü, reglementez, vb. I. Tranz. A supune ceva unor norme sau unui regulament, a stabili raporturi legale, a legaliza; a pune ├«n ordine, a aranja. ÔÇô Din fr. r├ęglementer.
REGLEMENT├ü, reglementez, vb. I. Tranz. A supune (ceva) unor norme sau unui regulament, a stabili raporturi legale, a legaliza; a pune ├«n ordine, a aranja, a stabili. S─â vedem ce legi reglementeaz─â libertatea lor. KOG─éLNICEANU, S. A. 177. Art. 18, 19 ╚Öi 20 reglementeaz─â oastea... darea birului. RUSSO, S. 118. ÔŚŐ Fig. Raporturile stabilite ├«ntre aceste dou─â p─âr╚Ťi reglementeaz─â gradul de simpatie. BOLINTINEANU, O. 428.
reglementá (a ~) (re-gle-) vb., ind. prez. 3 reglementeáză
reglement├í vb. (sil. -gle-), ind. prez. 1 sg. reglement├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. reglemente├íz─â
REGLEMENT├ü vb. 1. (JUR.) a legaliza, a legifera, (├«nv.) a legiui. (A ~ condi╚Ťiile de...) 2. a aranja, a or├óndui, a stabili, (rar) a regula, (├«nv.) a regularisi. (╚śi-a ~ situa╚Ťia neclar─â.)
REGLEMENT├ü vb. I. tr. A stabili norme sau reguli, a supune unor norme; a aranja, a pune ├«n ordine. [< fr. r├ęglementer].
REGLEMENT├ü vb. tr. a stabili norme, reguli, a supune unor norme; a pune ├«n ordine. (< fr. r├ęglementer)
A REGLEMENT├ü ~├ęz tranz. A aduce ├«n conformitate cu un regulament; a supune unor norme. ~ circula╚Ťia rutier─â. /<fr. r├ęglementer
reglementà v. 1. a supune unor reglemente; 2. a face reglemente.
*regulament├ęz v. tr. (d. regulament, ca fr. reglementer d. r├Ęglement). Supun unu─ş regulament: a regulamenta o industrie. ÔÇô ╚śi reglementez pe la 1848.
REGLEMENTA vb. 1. (JUR.) a legaliza, a legifera, (├«nv.) a legiui. (A ~ condi╚Ťiile de aprovizionare tehnico-material─â.) 2. a aranja, a or├«ndui, a stabili, (rar) a regula, (├«nv.) a regularisi. (╚śi-a ~ situa╚Ťia neclar─â.)

Reglementat dex online | sinonim

Reglementat definitie

Intrare: reglementa
reglementa verb grupa I conjugarea a II-a
  • silabisire: -gle-
Intrare: reglementat
reglementat participiu