Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru redeven╚Ť─â

REDEV├ëN╚Ü─é, redeven╚Ťe, s. f. Orice sum─â ce trebuie pl─âtit─â ├«n bani sau ├«n natur─â pentru folosirea sau dreptul de folosin╚Ť─â a unor active corporale sau necorporale. ÔÇô Din fr. redevance.
REDEV├ëN╚Ü─é, redeven╚Ťe, s. f. (Fin.) Datorie, obliga╚Ťie, rent─â care se pl─âte╚Öte periodic la date fixe ╚Öi sub form─â de cot─â fix─â. ÔÇô Din fr. redevance.
REDEV├ëN╚Ü─é, redeven╚Ťe, s. f. (Fin.; ├«n or├«nduirea capitalist─â) Cot─â din produsul unei exploat─âri care se pl─âte╚Öte (├«n numerar sau ├«n natur─â) la date fixe. S├«nt s─âtul de op╚Ťiuni ╚Öi puncte de redeven╚Ť─â. C. PETRESCU, R. DR. 201.
redev├ęn╚Ť─â s. f., g.-d. art. redev├ęn╚Ťei; pl. redev├ęn╚Ťe
redev├ęn╚Ť─â s. f., g.-d. art. redev├ęn╚Ťei; pl. redev├ęn╚Ťe
REDEV├ëN╚Ü─é s.f. (├Än economia capitalist─â) Cot─â, pl─âtibil─â la date fixe, care revine capitali╚Ötilor, ac╚Ťionarilor, din produsul unei exploat─âri. [< fr. redevance].
REDEV├ëN╚Ü─é s. f. datorie, obliga╚Ťie pl─âtibil─â periodic la date fixe ╚Öi sub form─â de cot─â pentru dreptul de a folosi proprietatea altuia ├«n scopuri productive. (< fr. redevance)
*redev├ęn╚Ť─â f., pl. e (fr. redevance cu term. en╚Ť─â, fiind-c─â vine d. redevoir, a datora ├«nc─â, ─şar acesta d. lat. deb├ęre, a datora, de unde sÔÇÖa presupus o form─â *redebentia). Barb. Sum─â datorat─â care trebu─şe pl─âtit─â la termine fixe. V. rent─â.
REDEV├ëN╚Ü─é (< fr.) s. f. (EC.) Orice sum─â ce trebuie pl─âtit─â ├«n bani sau ├«n natur─â pentru folosirea sau dreptul de folosin╚Ť─â a unor active corporale sau necorporale. R. se pl─âte╚Öte pentru folosirea sau dreptul de folosin╚Ť─â a oric─âreia din urm─âtoarele: dreptul de autor, orice brevet de inven╚Ťie, marc─â de comer╚Ť sau de fabric─â, franciza, proiect, desen, plan, formul─â secret─â, procedeu de fabrica╚Ťie, software, know-how, numele sau imaginea oric─ârei persoane fizice, orice transmisiuni directe sau indirecte prin cablu, satelit, fibre optice, orice drept de a ├«nregistra sau transmite spectacole, emisiuni, evenimente sportive, ca ╚Öi orice echipament industria, comercial sau ╚Ötiin╚Ťific ╚Öi mijloc de transport. R. se pl─âte╚Öte prin cedarea dreptului de folosin╚Ť─â, printr-un contract de concesiune, a bunurilor din proprietatea public─â sau privat─â a statului, jude╚Ťului, ora╚Öului sau comunei, ca ╚Öi a activit─â╚Ťilor ╚Öi serviciilor publice de interes na╚Ťional sau local.

Redeven╚Ť─â dex online | sinonim

Redeven╚Ť─â definitie

Intrare: redeven╚Ť─â
redeven╚Ť─â substantiv feminin