Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru recuperator

RECUPERAT├ôR, recuperatoare, s. n., s. m. 1. S. n. Parte dintr-un sistem tehnic care serve╚Öte la recuperarea total─â sau par╚Ťial─â a energiei r─âsp├óndite ├«ntr-o instala╚Ťie, a resturilor sau a de╚Öeurilor de materiale. 2. S. n. Pre├«nc─âlzitor de aer pentru cuptoare industriale. 3. S. m. Persoan─â care recupereaz─â. ÔÇô Din fr. r├ęcup├ęrateur.
RECUPERAT├ôR, recuperatoare, s. n. 1. Parte dintr-un sistem tehnic care serve╚Öte la recuperarea total─â sau par╚Ťial─â a energiei r─âsp├óndite ├«ntr-o instala╚Ťie, a resturilor sau a de╚Öeurilor de materiale. 2. Pre├«nc─âlzitor de aer pentru cuptoare industriale. ÔÇô Din fr. r├ęcup├ęrateur.
RECUPERAT├ôR, recuperatoare, s. n. Sistem tehnic care serve╚Öte la recuperarea total─â sau par╚Ťial─â a energiei ├«mpr─â╚Ötiate ├«ntr-o instala╚Ťie de producere sau de transformare a energiei, a resturilor sau a de╚Öeurilor de materiale.
recuperat├│r1 (persoan─â) s. m., pl. recuperat├│ri
recuperatór2 (sistem tehnic) s. n., pl. recuperatoáre
recuperat├│r (ist.) s. m., pl. recuperat├│ri
recuperatór (tehn.) s. n., pl. recuperatoáre
RECUPERATÓR s.m. (La romani) Judecător angajat în probleme de despăgubire, de restituire etc. [< lat. recuperator].
RECUPERAT├ôR, -O├üRE adj. Care recupereaz─â. // s.n. 1. Sistem tehnic cu care se recupereaz─â de╚Öeurile de materiale sau energia care se pierdea ├«n mod obi╚Önuit. 2. Pre├«nc─âlzitor de aer pentru cuptoare industriale. [Cf. fr. r├ęcup├ęrateur].
RECUPERATÓR1 s. m. (la romani) judecător angajat în probleme de despăgubire, de restituire etc. (< lat. recuperator)
RECUPERAT├ôR2, -O├üRE I. adj. care recupereaz─â: recuperatoriu. II. s. n. 1. sistem tehnic cu care se recupereaz─â de╚Öeurile de materiale sau energia care se pierde ├«n mod obi╚Önuit. 2. subansamblu al unei guri de foc de artilerie care readuce p─âr╚Ťile reculante ├«n pozi╚Ťia ini╚Ťial─â. 3. pre├«nc─âlzitor de aer pentru cuptoare industriale. (< fr. r├ęcup├ęrateur)
RECUPERAT├ôR ~o├íre n. Aparat pentru recuperarea de╚Öeurilor sau a energiei supuse pierderii. /<fr. r├ęcup├ęrateur

Recuperator dex online | sinonim

Recuperator definitie

Intrare: recuperator (adj.)
recuperator adjectiv substantiv neutru
Intrare: recuperator (s.m.)
recuperator substantiv neutru substantiv masculin