Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru rectificator

RECTIFICATÓR, -OÁRE, rectificatori, -oare, adj., s. m. și f., s. n. 1. Adj. Care rectifică; care aduce o rectificare. 2. S. m. și f. Muncitor calificat care lucrează la mașina de rectificat. 3. S. n. Dispozitiv care separă vaporii de apă antrenați de vaporii de amoniac, folosit în instalațiile frigorifice cu absorbție. – Din fr. rectificateur.
RECTIFICATÓR, -OÁRE, rectificatori, -oare, adj., subst. 1. Adj. Care rectifică; care aduce o rectificare. 2. S. m. și f. Muncitor calificat care lucrează la mașina de rectificat. 3. S. n. Dispozitiv care separă vaporii de apă antrenați de vaporii de amoniac, folosit în instalațiile frigorifice cu absorbție. – Din fr. rectificateur.
RECTIFICATÓR, -OÁRE, rectificatori, -oare, adj. (Rar) Care rectifică; care aduce o rectificare. ♦ (Substantivat, m.) Muncitor calificat care lucrează la rectificare (2).
rectificatór1 adj. m., (persoană) s. m., pl. rectificatóri; adj. f., s. f. sg. și pl. rectificatoáre
rectificatór2 (dispozitiv) s. n., pl. rectificatoáre
rectificatór adj. m., (persoană) s. m., pl. rectificatóri; f. sg. și pl. rectificatoáre
rectificatór (dispozitiv) s. n., pl. rectificatoáre
RECTIFICATÓR, -OÁRE adj. Care rectifică; rectificativ. // s.m. și f. Muncitor calificat care lucrează la rectificări. [Cf. fr. rectificateur].
RECTIFICATÓR, -OÁRE I. adj. care rectifică. II. s. m. f. muncitor calificat care efectuează rectificări. III. s. n. dispozitiv care separă vaporii de apă antrenați vaporii de amoniac, în instalațiile frigorifice. (< fr. rectificateur)
RECTIFICATÓR1 ~oáre (~óri, ~oáre) 1) Care rectifică. 2) Care conține o rectificare. /a rectifica + suf. ~tor
RECTIFICATÓR2 ~oáre (~óri, ~oáre) m. și f. Muncitor specializat în operații de rectificare. /a rectifica + suf. ~tor

Rectificator dex online | sinonim

Rectificator definitie

Intrare: rectificator (adj.)
rectificator adjectiv substantiv neutru
Intrare: rectificator (s.m.)
rectificator substantiv masculin substantiv neutru