Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru reconversiune

RECONVÉRSIE s. f. v. reconversiune.
RECONVERSI├ÜNE, reconversiuni, s. f. 1. Schimbare a obiectului activit─â╚Ťii unor ├«ntreprinderi sau a unor ramuri industriale. 2. (├Än forma reconversie) Schimbare a profesiei, a activit─â╚Ťii din cauza unor condi╚Ťii economice noi, a unor restructur─âri etc. [Pr.: -si-u. ÔÇô Var.: reconv├ęrsie s. f.] ÔÇô Din fr. reconversion.
RECONVERSI├ÜNE, reconversiuni, s. f. Schimbare ├«n propor╚Ťie de mas─â a obiectului activit─â╚Ťii unor ├«ntreprinderi sau a unor ramuri industriale ca urmare a trecerii lor de la produc╚Ťia de r─âzboi la produc╚Ťia de pace. [Pr.: -si-u-] ÔÇô Din fr. reconversion.
reconv├ęrsie (schimbare profesional─â) (-si-e) s. f., art. reconv├ęrsia (-si-a), g.-d. art. reconv├ęrsiei; pl. reconv├ęrsii, art. reconv├ęrsiile (-si-i-)
reconversi├║ne (schimbare economic─â, tehnic─â) (-si-u-) s. f., g.-d. art. reconversi├║nii; pl. reconversi├║ni
reconversi├║ne s. f. versiune
RECONVERSI├ÜNE s.f. Adaptare a unor industrii sau a unor ramuri industriale la necesit─â╚Ťi noi (de pild─â adaptarea industriei de r─âzboi la produc╚Ťia de pace). [Pron. -si-u-. / < fr. reconversion].
RECONVERSI├ÜNE s. f. revenire a unor industrii sau ramuri industriale la condi╚Ťiile economice anterioare. (< fr. reconversion)
RECONVERSI├ÜNE ~i f. Modificare a industriei unei ╚Ť─âri ca urmare a trecerii de la produc╚Ťia de r─âzboi la produc╚Ťia de pace. /<fr. reconversion
reconversi├║ne s. f. (econ.) Adaptare la noile condi╚Ťii economice ÔŚŐ ÔÇ×Reconversiune. Arabia Saudit─â, ╚Ťara care posed─â cele mai mari rezerve petrolifere din lume, se g├ónde╚Öte ├«nc─â de pe acum cum s─â economiseasc─â aceste rezerve.ÔÇŁ Sc. 22 IV 75 p. 6 (din fr. r├ęconversion, engl. reconversion; PR 1945; DT, DMN; DEX, DN3)
RECONV├ëRSIE (RECONVERSI├ÜNE) (< fr.) Modificare, adaptare a obiectivului activit─â╚Ťii unor ├«ntreprinderi sau a unor ramuri industriale, a for╚Ťei de munc─â etc. la noi necesit─â╚Ťi (ex. ca urmare a trecerii de la produc╚Ťia de r─âzboi la produc╚Ťia de pace sau a restr├óngerii activit─â╚Ťilor miniere).

Reconversiune dex online | sinonim

Reconversiune definitie

Intrare: reconversiune
reconversie
reconversiune substantiv feminin