Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru recomprimare

RECOMPRIMÁRE, recomprimări, s. f. Ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă de alimentare cu gaze, efectuată din loc în loc pe conductă, pentru a compensa pierderile de energie și a asigura curgerea gazului până la locul de folosire. – Pref. re- + comprimare (după fr. recompression).
RECOMPRIMÁRE, recomprimări, s. f. Ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă de alimentare cu gaze, efectuată din loc în loc pe conductă, pentru a compensa pierderile de energie și a asigura curgerea gazului până la locul de folosire. – Re1- + comprimare (după fr. recompression).
RECOMPRIMÁRE, recomprimări, s. f. Ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă de alimentare cu gaze, efectuată din loc în loc pe conductă.
recomprimáre s. f., g.-d. art. recomprimắrii; pl. recomprimắri
recomprimá vb., ind. prez. 3 sg. și pl. recomprímă
recomprimáre s. f. comprimare
RECOMPRIMÁ vb. I. tr. A aplica operația de recomprimare. [P.i. recomprim. / cf. fr. recomprimer, it. ricomprimere].
RECOMPRIMÁRE s.f. Ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă de alimentare cu gaze, făcută din loc în loc pe conductă pentru a învinge rezistențele de curgere. [< recomprima].
RECOMPRIMÁ vb. tr. a aplica operația de recomprimare. (< fr. recomprimer)
RECOMPRIMÁRE s. f. ridicare a presiunii gazelor dintr-o conductă de alimentare cu gaze, făcută din loc în loc pe conductă pentru a învinge rezistențele de curgere. (< recomprima)
RECOMPRIMÁRE ~ări f. tehn. Introducere a unor stațiuni intermediare de comprimare pe traseul unei conducte de gaz, pentru a compensa pierderea energiei și a asigura curgerea acestuia până la locul de destinație. /re- + comprimare

Recomprimare dex online | sinonim

Recomprimare definitie

Intrare: recomprimare
recomprimare substantiv feminin
Intrare: recomprima
recomprima verb grupa I conjugarea I