Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru recirculație

RECIRCULÁȚIE s. f. Reintroducere parțială sau totală a agentului caloric sau frigorific într-o instalație de încălzire sau de răcire; reintroducere a unui material într-o instalație în care se produce o reacție chimică; recirculare. – Din fr. recirculation.
RECIRCULÁȚIE, recirculații, s. f. Reintroducere parțială sau totală a agentului caloric sau frigorific într-o instalație de încălzire sau de răcire; reintroducere a unui material într-o instalație în care se produce o reacție chimică; recirculare. – Din fr. recirculation.
RECIRCULÁȚIE, recirculații, s. f. Reintroducere parțială sau totală a agentului caloric sau frigorific într-o instalație de încălzire sau de răcire; reintroducere a unui material printr-o instalație în care se produce o reacție chimică.
recirculáție (-ți-e) s. f., art. recirculáția (-ți-a), g.-d. recirculáții, art. recirculáției
recirculáție s. f. (sil. -ți-e), art. recirculáția (sil. -ți-a), g.-d. art. recirculáției
RECIRCULÁȚIE s.f. Reintroducere a unui material în ciclul de fabricație, în scopul îmbunătățirii unor parametri ai producției. ♦ Reintroducerea agentului caloric sau frigorific într-o instalație în care se produce o reacție chimică. [Gen. -iei. / < fr. recirculation].
RECIRCULÁȚIE s. f. reintroducere a unui material în ciclul de fabricație, în scopul îmbunătățirii unor parametri ai producției. ◊ reintroducere a agentului caloric sau frigorific într-o instalație de încălzire sau de răcire ori a unui material într-o instalație în care se produce o reacție chimică. (< fr. récirculation)
RECIRCULÁȚIE f. Reintroducere, de obicei parțială, a unor materiale, a unor substanțe etc. în ciclul de fabricație. /re- + circulație

Recirculație dex online | sinonim

Recirculație definitie

Intrare: recirculație
recirculație substantiv feminin
  • silabisire: -ți-e