Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru rebus

R├ëBUS, rebusuri, s. n. Joc ├«n care un cuv├ónt sau o fraz─â sunt reprezentate printr-o combina╚Ťie de figuri, litere sau semne pe baza c─ârora urmeaz─â s─â se reconstituie cuv├óntul sau fraza dat─â. ÔÖŽ Fig. Enigm─â, ╚Öarad─â. ÔÇô Din fr. rebus, germ. Rebus.
R├ëBUS, rebusuri, s. n. Joc ├«n care un cuv├ónt sau o fraz─â sunt reprezentate printr-o combina╚Ťie de figuri, litere sau semne pe baza c─ârora urmeaz─â s─â g─âse╚Öti cuv├óntul sau fraza dat─â. ÔÖŽ Fig. Enigm─â, ╚Öarad─â. ÔÇô Din fr. r├ębus, germ. Rebus.
R├ëBUS, rebusuri, s. n. Joc ├«n care un cuv├«nt sau o fraz─â s├«nt reprezentate printr-o combina╚Ťie de figuri, litere sau semne pe baza c─ârora urmeaz─â s─â ghice╚Öti un cuv├«nt sau o fraz─â dat─â. ÔÖŽ Fig. Enigm─â, ╚Öarad─â.
r├ębus s. n., pl. r├ębusuri
r├ębus s. n., pl. r├ębusuri
R├ëBUS s.n. Joc ├«n care se exprim─â, prin semne, litere ╚Öi figuri, un proverb, un fragment de poezie, un titlu de carte etc. ÔÖŽ (Fig.) Enigm─â, ╚Öarad─â. [< fr. r├ębus, germ. Rebus].
R├ëBUS s. n. 1. gen enigmistic ├«n care, prin citirea direct─â a imaginilor din prezentare, se ob╚Ťine, cu ajutorul ligament─ârii cuvintelor rezultate, un fragment logic, o propozi╚Ťie sau o fraz─â. 2. (fig.) vorbire, scriere obscur─â; enigm─â; ╚Öarad─â. (< fr. r├ębus, germ. Rebus)
R├ëBUS ~uri n. 1) Joc ├«n care un cuv├ónt sau o fraz─â sunt reprezentate printr-un ansamblu de desene, semne sau litere care urmeaz─â s─â fie descifrate. 2) fig. Scriere sau lucru greu de descifrat; ╚Öarad─â; enigm─â. /<fr. r├ębus, germ. Rebus
rebus n. enigm─â exprimat─â prin figuri de obiecte. Ex. A A... a a... (am mari amici = a mari a mici).
*r├ębus n., pl. e ╚Öi ur─ş (din loc. lat. de rebus quae geruntur, ÔÇ×despre lucrurile care se petrecÔÇŁ, ├«ntrebuin╚Ťat─â ├«n Picardia ╚Öi Artois p. a ar─âta p─şesele satirice cu ghicitor─ş care se compunea┼ş ├«n timpu carnavalulu─ş). Enigm─â exprimat─â pin litere ╚Öi figur─ş de lucrur─ş sa┼ş de animale, ca: figura une─ş luntri ╚Öi un P (litera p mare, nu mic), adic─â ÔÇ×o luntre pe mareÔÇŁ.

Rebus dex online | sinonim

Rebus definitie

Intrare: rebus
rebus substantiv neutru