Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru re├«nc─âlzire

RE├ÄNC─éLZ├Ź, re├«nc─âlzesc, vb. I. IV. Tranz. A ├«nc─âlzi din nou. ÔÖŽ Spec. (Tehn.) A ├«nc─âlzi din nou un material a c─ârui temperatur─â a cobor├ót ├«n timpul prelucr─ârii sub limita necesar─â. ÔÇô Pref. re- + ├«nc─âlzi.
RE├ÄNC─éLZ├ŹRE, re├«nc─âlziri, s. f. Ac╚Ťiunea de a re├«nc─âlzi ╚Öi rezultatul ei. ÔÇô V. re├«nc─âlzi.
RE├ÄNC─éLZ├Ź, re├«nc─âlzesc, vb. IV. Tranz. A ├«nc─âlzi din nou. ÔÖŽ Spec. (Tehn.) A ├«nc─âlzi din nou un material a c─ârui temperatur─â a cobor├ót ├«n timpul prelucr─ârii sub limita necesar─â. ÔÇô Re1- + ├«nc─âlzi.
RE├ÄNC─éLZ├ŹRE, re├«nc─âlziri, s. f. Ac╚Ťiunea de a re├«nc─âlzi ╚Öi rezultatul ei. ÔÇô V. re├«nc─âlzi.
RE├ÄNC─éLZ├Ź, re├«nc─âlzesc, vb. IV. Tranz. A ├«nc─âlzi din nou. ÔÖŽ (Tehn.) A ├«nc─âlzi un material a c─ârui prelucrare urmeaz─â a fi continuat─â la o temperatur─â ├«nalt─â.
RE├ÄNC─éLZ├ŹRE, re├«nc─âlziri, s. f. Ac╚Ťiunea de a re├«nc─âlzi ╚Öi rezultatul ei. ÔÖŽ (Tehn.) ├Änc─âlzire a unui material a c─ârui prelucrare urmeaz─â s─â fie continuat─â la temperatur─â ├«nalt─â ╚Öi care, ├«n prima faz─â a prelucr─ârii, a ajuns la o temperatur─â sub limita necesar─â de prelucrare.
re├«nc─âlz├ş (a ~) vb., ind. prez. 1 sg. ╚Öi 3 pl. re├«nc─âlz├ęsc, imperf. 3 sg. re├«nc─âlze├í; conj. prez. 3 s─â re├«nc─âlze├ísc─â
re├«nc─âlz├şre s. f., g.-d. art. re├«nc─âlz├şrii; pl. re├«nc─âlz├şri
re├«nc─âlz├ş vb. ├«nc─âlzi
re├«nc─âlz├şre s. f. ├«nc─âlzire

Reîncălzire dex online | sinonim

Reîncălzire definitie

Intrare: reîncălzi
reîncălzi verb grupa a IV-a conjugarea a VI-a
Intrare: reîncălzire
reîncălzire substantiv feminin