Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru razant

RAZÁNT, -Ă, razanți, -te, adj. Care trece cu repeziciune la mică distanță de o suprafață, aproape atingând-o. – Din fr. rasant.
RAZÁNT, -Ă, razanți, -te, adj. Care trece cu repeziciune la mică distanță de o suprafață, aproape atingând-o. – Din fr. rasant.
RAZÁNT, -Ă, razanți, -te, adj. Care trece cu repeziciune în nemijlocită apropiere de suprafața pămîntului (sau a unui obiect de pe pămînt) aproape atingînd-o. Tir razant. ♦ (Substantivat) Lovitură la jocul de tenis, în care mingea trece cît mai aproape de partea superioară a plasei.
razánt adj. m., pl. razánți; f. razántă, pl. razánte
razánt adj. m., pl. razánți; f. sg. razántă, pl. razánte
RAZÁNT adv. ras, tangențial. (Zboară ~ cu pământul.)
RAZÁNT, -Ă adj. Care rade, care trece cu repeziciune pe lângă ceva, atingându-l. ♦ (s.f.) Lovitură de tenis dată astfel încât mingea trece aproape de partea superioară a plasei. [< fr. rasant].
RAZÁNT, -Ă adj. care trece cu repeziciune pe lângă ceva, aproape atingându-l. ◊ (s. f.) lovitură la tenis dată astfel încât mingea trece aproape de partea superioară a plasei. (< fr. rasant)
RAZÁNT ~tă (~ți, ~te) și adverbial Care trece, cu viteză, pe lângă suprafețe sau obiecte, atingându-le tangențial. Zboară ~ cu pământul. /<fr. rasant
RAZANT adv. ras, tangențial. (Zboară ~ cu pămîntul.)

Razant dex online | sinonim

Razant definitie

Intrare: razant
razant adjectiv