Dicționare ale limbii române

5 definiții pentru rating

RATING, ratinguri, s. n. 1. Estimare a numărului de telespectatori care urmăresc programele TV. 2. (Fin.; în sintagma Rating de credit = evaluare formală a creditului acordat unei persoane fizice sau întreprinderi, în ce privește îndeplinirea obligațiilor de plată a serviciului datoriei și a capacității viitoare de rambursare a creditului. [Pr.: réĭting] – Din engl. rating.
rating (angl.) [pron. réĭting] s. n., pl. ratinguri
RÁTING s. v. apreciere.
RATING [RÉTING] s. n. 1. indicele clasamentelor băncilor în funcție de creditul care li se poate acorda. ♦ ratingul riscului de țară = indice prin care se estimează capacitatea și dorința unei țări de a face disponibilă valuta necesară serviciului datoriei externe. 2. evaluare, apreciere. 3. rating service = agenție care stabilește gradul de popularitate a unui produs sau a unei firme (< engl., fr. rating)
RATING [réitiŋ] (cuv. engl. „evaluare”) s. n. 1. Estimarea numărului de telespectatori care urmăresc programele TV. 2. (FIN.) R. de credit = evaluarea formală a creditului acordat unei persoane fizice sau întreprinderi, în ce privește îndeplinirea obligațiilor de plată a serviciului datoriei și a capacității viitoare de rambursare a creditului. R. de credit este evaluat de bănci și de agenții r. de specializate.

Rating dex online | sinonim

Rating definitie

Intrare: rating
rating substantiv neutru
  • pronunție: réting