Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru radioghidaj

RADIOGHID├üJ, radioghidaje, s. n. Dirijare de la distan╚Ť─â, prin mijloace radiotehnice, a unui vehicul. [Pr.: -di-o-] ÔÇô Din fr. radioguidage.
RADIOGHID├üJ, radioghidaje, s. n. Dirijare de la distan╚Ť─â, prin mijloace radiotehnice, a unui vehicul. [Pr.: -di-o-] ÔÇô Din fr. radioguidage.
radioghidáj (-di-o-) s. n., pl. radioghidáje
radioghidáj s. n. (sil. -di-o-), pl. radioghidáje
RADIOGHIDÁJ s.n. Conducerea unui vehicul în mișcare cu ajutorul undelor de radio. [Cf. fr. radioguidage].
RADIOGHID├üJ s. n. dirijate de la distan╚Ť─â, prin mijloace radiotehnice, a aparatelor de zbor f─âr─â pilot (avioane, rachete etc.). (< fr. radioguidage)
RADIOGHID├üJ ~e n. Dirijare de la distan╚Ť─â a unui vehicul cu ajutorul undelor radio. [Sil. -di-o-] /<fr. radioguidage
RADIOGHIDAJ dirijarea de la distan╚Ť─â prin mijloace radiotehnice a aparatelor de zbor f─âr─â pilot (rachete, proiectile-rachet─â, avioane f─âr─â pilot etc.) Principalele tipuri de radioghidaje sunt: autonom (programul de dirijare este calculat anticipat ╚Öi introdus ├«n servomecanismul cu program al aparatului ├«nainte de lansare), prin comand─â (aparatul este dirijat prin semnale emise, de regul─â, de la locul lans─ârii), automatizat (aparatul este dotat cu aparatur─â capabil─â s─â sesizeze abaterea de la traiectori impus─â ╚Öi s─â-i corecteze direc╚Ťia pentru a urm─âri ╚Öi atinge ╚Ťinta) ╚Öi autoghidaj (aparatul este dotat cu dispozitive care ├«i permit s─â descopere ╚Ťinta ╚Öi s─â se orienteze singur spre aceasta).

Radioghidaj dex online | sinonim

Radioghidaj definitie

Intrare: radioghidaj
radioghidaj substantiv neutru
  • silabisire: -di-o-