Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru radiocompas

RADIOCOMPÁS, radiocompasuri, s. n. Aparat montat la bordul unui avion, care permite menținerea avionului pe direcția unui post de radioemisie. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radiocompas.
RADIOCOMPÁS, radiocompasuri, s. n. Aparat montat la bordul unui avion, care permite menținerea avionului pe direcția unui post de radioemisiune. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radiocompas.
radiocompás (-di-o-) s. n., pl. radiocompásuri
radiocompás s. n. (sil. -di-o-), pl. radiocompásuri
RADIOCOMPÁS s.n. Aparat montat la bordul unui avion care permite menținerea avionului pe direcția unui post de radioemisie sau care indică abaterile avionului de la această direcție. [Pl. -suri. / < fr. radiocompas, germ. Radiokompass].
RADIOCOMPÁS s. n. radiogoniometru de bord care permite unei (aero)nave menținerea direcției date, datorită indicațiilor furnizate de un post de radioemisiune de pe sol. (< fr. radiocompas)
RADIOCOMPÁS ~uri n. Aparat instalat la bordul unei aeronave care determină automat direcția spre radioemițătoarele (radiofarurile) de pe pământ. [Sil. -di-o-] /<fr. radiocompas
RADIOCOMPAS aparat de radiorecepție instalat la bordul unei aeronave care servește la menținerea direcției de zbor în raport cu un post de radionavigație terestru al cărui semnale le recepționează.

Radiocompas dex online | sinonim

Radiocompas definitie

Intrare: radiocompas
radiocompas substantiv neutru
  • silabisire: -di-o-