Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru radian

RADIÁN, radiani, s. m. Unitate de măsură pentru unghiuri, egală cu unghiul care, având vârful în centrul unui cerc, subîntinde un arc a cărui lungime este egală cu raza cercului [Pr:. -di-an] – Din fr. radian.
RADIÁN, radiani, s. m. Unitate de măsură pentru unghiuri, egală cu un unghi la centrul unui cerc cuprinzând un arc de cerc a cărui lungime este egală cu raza cercului [Pr.: -di-an] – Din fr. radian.
RADIÁN, radiani, s. m. Unitate de măsură pentru unghiuri, egală cu un unghi la centrul unui cerc, cuprinzînd un arc de cerc a cărui lungime este egală cu raza cercului. – Pronunțat: -di-an.
radián (-di-an) s. m., pl. radiáni
radián s. m. (sil. -di-an), pl. radiáni
RADIÁN s.m. Unitate de măsură pentru unghiuri, corespunzătoare unui unghi subîntins la centru de un arc egal în lungime cu raza cercului. [Pron. -di-an. / < fr. radian, cf. lat. radius – rază].
RADIÁN s. m. unitate de măsură a unghiurilor, reprezentând unghiul subîntins la centru de un arc egal cu raza cercului. (< fr. radian)
RADIÁN ~i m. mat. Unitate de măsură a unghiurilor plane. [Sil. -di-an] /<fr. radian
RADIÁN (< fr. {i}; {s} lat. radius „rază”) s. m. Unitate de măsură a unghiurilor plane (simbol: rad,), egală cu unghiul care, având vârful în centrul unui cerc, subîntinde un arc a cărui lungime este egală cu raza cercului; 1 rad = 57°17′45″.

Radian dex online | sinonim

Radian definitie

Intrare: radian
radian substantiv masculin
  • silabisire: -di-an