Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru quebracho

QUEBRÁCHO, quebracho, s. m. 1. Arbore tropical răspândit în America deSud, cu lemnul foarte dur și bogat în substanțe tanante (Schinopsis lorentzii sau Quebracho colorado); lemnul acestui arbore. 2. Material tanant extras din scoarța și lemnul de quebracho (1), folosit în industria pielăriei. [Pr.: che-bracio] – Din sp. quebracho.
QUEBRÁCHO s. m. 1. Arbore tropical răspândit în America de Sud, cu lemnul foarte dur și bogat în substanțe tanante (Schinopsis lorentzii sau Quebracho colorado); lemnul acestui arbore. 2. Material tanant extras din scoarța și lemnul de quebracho (1), folosit în industria pielăriei. [Pr.: che-brá-cio] – Din sp. quebracho.
quebrácho (hisp.) [pron. chebrácio] (que-bra-cho) s. m., art. quebráchoul; pl. quebrácho
quebrácho s. m. (sil. -bra-) [pron. sp. che-brácio]
QUEBRÁCHO s.m. Arbore din America de Sud cu lemnul foarte dur, durabil, bogat în tanin; lemnul acestui arbore. ♦ Material tanant extras din scoarța și lemnul acestui arbore, utilizat în industria pielăriei. [Pron. che-bra-cio. / < fr., sp. quebracho].
QUEBRACHO [CHE-BRÁ-CIO] s. m. arbore tropical din America de Sud, cu lemnul foarte dur, bogat în tanin; lemnul însuși. ◊ material tanant extras din scoarța și lemnul acestui arbore, utilizat în industria pielăriei. (< sp. quebracho)
QUEBRACHO [pr.: chebrácio] m. 1) Arbore tropical cu lemnul foarte dur și bogat în tananți. 2) Lemn al acestui arbore. 3) Material tanant extras din scoarța acestui arbore, folosit în industria pielăriei. /<sp. quetracho
QUEBRACHO [chebrácio] (cuv. sp.) s. m. Arbore tropical răspândit în America de Sud, cu lemnul foarte dur și bogat în tananți (17-25%), asigurând o treime din producția de tanin a lumii. Se mai folosește în construcție și pentru traverse de cale ferată (Schinopsis lorentzii sau Quebracho colorado).

Quebracho dex online | sinonim

Quebracho definitie

Intrare: quebracho
quebracho substantiv masculin
  • silabisire: que-bra-cho
  • pronunție: chebracio