preasfinția ta definitie

15 definiții pentru preasfinția ta

PREASFINȚÍA, preasfințiile, s. f. art. (Urmat de un adj. pos.) Tennen respectuos de adresare sau titulatură respectuoasă pentru arhierei; preasfințit. Preasfinția Sa. Preasfințiile Voastre. – Prea + sfinție.
PREASFINȚÍA, preasfințiile, s. f. art. (Urmat de un adj. pos.) Termen respectuos de adresare sau titulatură respectuoasă pentru arhierei; preasfințit. – Prea + sfinție.
PREASFINȚÍA, preasfințiile, s. f. art. (Numai urmat de adjectivul posesiv de pers. 2 și 3) Titlu de respect dat arhiereilor.
!Preasfințía Sa (Preas-fin-/Prea-sfin-) loc. pr., g.-d. Preasfințíei Sále; abr. P.S.S.; pl. Preasfințiile Lor, g.-d. Preasfințiilor Lor
!Preasfințía Ta (Preas-fin-/Prea-sfin-) loc. pr., g.-d. Preasfințíei Tále
!Preasfințía Voástră (Preas-fin-/Prea-sfin-) loc. pr., g.-d. Preasfințíei Voástre
!Preasfințíile Voástre (Preas-fin-/Prea-sfin-) loc. pr.
Preasfințía sa s. f. art. + adj. (sil. mf. -sfin-), g.-d. Preasfințíei sále; abr. P.S.S.
Preasfințía ta s. f. art. + adj. (sil. mf. -sfin-) g.-d. Preasfințíei tále
PREASFINȚÍA s. art. v. preasfințit.
PREASFINȚÍE ~i f. (la forma articulată, urmat de un adjectiv posesiv la pers. 2 sau 3 constituie o formă de adresare respectuoasă către arhierei) Înaltă sfinție. [G.-D. preasfinției] /prea + sfinție
preasfințíe, V. sfinție.
preasfințíe, V. sfinție.
PREASFINȚIA s. art. (BIS.) preasfințit, preasfînt. (~ sa mitropolitul.)
preasfințía, preasfințiile s.f art. (Urmat de un adj. pos.) Termen de respect cu care cineva se adresează prelaților sau cu care vorbește despre ei. [Var.: preosfințía, preosfințía s. f.] – Din prea- + sfinția.

preasfinția ta dex