polimetacrilat de metil definitie

8 definiții pentru polimetacrilat de metil

POLIMETACRILÁT, polimetacrilați, s. m. Plexiglas. ◊ Polimetacrilat de metil = produs macromolecular care se prezintă ca o masă sticloasă, transparentă, termoplastică și cu calități optice deosebite, folosit în chirurgia ortopedică, la confecționarea protezelor dentare etc. – Din fr. polyméthacrylat.
POLIMETACRILÁT, polimetacrilați, s. m. Plexiglas, stiplex. ◊ Polimetacrilat de metil = produs macromolecular care se prezintă ca o masă sticloasă, transparență, termoplastică și cu calități optice deosebite, întrebuințat în chirurgia ortopedică, la confecționarea protezelor dentare etc. – Din fr. polyméthacrylat.
!polimetacrilát (-me-ta-cri-/-met-a-) s. m., pl. polimetacriláți
polimetacrilát s. m. (sil. -cri-; mf. -met-), pl. polimetacriláți
POLIMETACRILAT DE METÍL s. v. plexiglas.
POLIMETACRILÁT s. m. polimer al esterilor acidului metacrilic; plexiglas. (< fr. polyméthacrylat)
POLIMETACRILAT s. (CHIM.) plexiglas, stiplex, sticlă organică.
POLIMETACRILÁT (< fr., engl.) s. m. Polimer al esterilor acidului metacrilic; plexiglas, stiplex. ◊ P. de metil = produs macromolecular obținut prin polimerizarea metacrilatului de metil. Este o masă sticloasă, transparentă, termoplastică, cu caracteristici optice remarcabile, rezistentă din punct de vedere mecanic și chimic. Se întrebuințează la fabricarea sticlei organice, în chirurgia ortopedică pentru înlocuirea diferitelor oase, la confecționarea protezelor dentare etc.

polimetacrilat de metil dex